14 August 2015

I remember my 21



Assalamualaikum and good evening


Waktu sekarang ialah

9:55 pm


Umur Ema sekarang is officially 21 tahun 0 bulan 0 hari 0 minit 0 saat





Tahniah dan bersyukur sebab dapat bernafas selama ni.




Since my family is big (10 orang jer), one of the problem in birthday celebration is...forgetting about birthday! yes. Selaīn daripada lupa nama (hak3).

Ema pun dah terbiasa kalu famili sendirī lupa, apatah lagi kawan2.
Sejak 5 hari lepas, ada 2 orang classmates sambut birthday. 
Apa lagi, pagi-pagi buta dah masuk mesej wapp group biotech dengan ucapan hari jadi yang dicopy paste secara berantai.
Well for me....mesej wapp group biotech today is.......SILENT with no birthday wishes.
Reason?

Diorang tak ada terima notification dekat FB.
Why?

Sebab Ema tak ada Facebook...






i'm not sad people!

HA3... i'm totally cool and rilex~chill~ no offence



Except for this mesej. Dalam 83 orang classmates Ema, dialah satu-satunya yang wish (Ema tak bunyi macam pathetic kan?)
BUT..this is what she sent



           



Ha3. Bunyi macam 50/50 yakin..zan..mungkin dia īngat sebab Ema hack telefon dia and mark kalendar 14 Ogos......

owh tak..tu handset kakak Ema.....
Anyway thanks nani. 
it reminds me of a quote in Harian Metro today
"...Tokoh penyair dan penulis Maya Angelou pernah berkata manusia akan lupa apa yang kita akatakan , apa yang dibuat kita, namun tidak akan lupa yang kita buat mereka rasa."
So, for today occassion, kitorang makan steambot kat rumah and mak beli 5 potongan kek yang berbeza dekat Secret Recipes. Sekarang dah jarang beli 1 biji kek sebab tak habis..lagi2 kek aising manis tu. Dengan kek yang berbeza perisa, bolehla kitorang pakat ramai2 scoop kek2 tu. yum3

But esok birthday kakak ipar dan tulat nanti birthday adik bongsu pulak......
~Lalalalala~


p/s: Tomorrow is last day of Syawal

No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...