26 June 2010

'A journey to the centre of the earth'

Assalamualaikum,

satu malam yang suram kelmarin buat Ema,
Keluarga pergi ke mana?
Masih lagi dekat Dungun dan sudah balik petang tadi.
Macam mana malam Ema tadi?OK?atau scary?
Sebenarnya.......
IT'S MOVIE NIGHT!!
ha3..famili tak ada dan duduk dengan kakak Ema sorang jadi Ema dan CONTROL tv..(muhahah!!!~.~)
*Ema tak ada apa yang nak cerita tapi Ema boleh cerita movie apa yang Ema tengok ^__^*

1st movie - A 'journey to the centre of the earth'


Dah baca buku ceritanya belum?dalam English la..BM tak ada.Ema baca pakat lompat2 muka surat sebab adventure BI agak..*__*.Jadi Ema curious pasal ending cerita ni dan macam mana diorang balik ker surface bumi~

Ceritanya agak menarik(Kakak yang suruh tgk..).Ceritanya bukan 100% berdasarkan buku tetapi spin-0ff dari buku tu~
Ceritanya gini^.^..tinggal seorang proffesor dekat rumah seorang diri(bujang)..Anak saudaranya datang melawat sebab....mak die paksa duduk kat umah abang ipar dia~Bermulanya pengembaraan apabila dia mendapat sebuah buku 'a JOURNEY TO THE CENTRE OF THE EARTHH!!''~yang mengandungi catatan abangnya yang sudah hilang(ayah anak saudaranya).Prof tu percaya yang abgnya masih hidup berdasarkan nota-nota yang ditulis dalam buku tu.Klu yang diberikan membawa mereka berdua menuju ke ICccccE~LAND..
Last2 diorang sesat sebab mencari satu institusi yang tidak wujud -.-' dan akhirnya bertemu dengan Hannah yang mempunyai kaitan dengan kehilangan abangnya.Akhirnya mereka dibawa mendaki gunung oleh Hannah dan menjumpai 'sensor device' yang mempunyai 'black box'(kotak rakaman) yang akhirnya meeka terperangkap dalam GUA akibat runtuhan batu..(TARIK NAFAS) Dan situlah mereka jumpa lombong terbiar dalam gua dan akhirnya(lagi)..mereka terjunam ke THE CENTRE OF THE EARTH!!

Ia merupakan cerita,sci-fi,3-D dan fantasy film yang hebat~Ema keruh memikir macam mana diorang boleh keluar ke permukaan bumi balik..kerut dahi memikirkannya..Sekali lagi,ia cuma hanya sebuah filem untuk santapan malam Ema.Macam2 boleh berlaku..Anyway~it's a good film~

2nd movie -
MJ-This is it..

EMA TENGOK?
HA3...Ema ingatkan filem apa rupanya behind the scene diorang bikin konsert last MJ..
Good film?Ema bukan peminat MJ..

3rd movie - Bewitched~
OOHHH..Ema dah berusaha tak nak mengantuk walaupun waktu tu dah hampir pagi buta~
tetapi tidur jugak ditengah jalan..dan bangun semula diakhir cerita~
Macam mana?errmmm...errrr.....
Filem fantasy yang ..err...aa...ermm..hoooo..
Ema tak pernah tengok cerita bewitched 60-an,Tapi Ema tetap suka jalan cerita nya ..
(Ema telah tengok seorang pelakon yang melakonkan watak seorang pelakon yang perasan bagus dan 'ter'lebih bagus dan Ema tak suka tengok lakonan macam tu..Dan,dia seorang lelaki)

Alhamdulillah~
Ada juga ruang untuk Ema santai cuti nie walaupun homwerk sutir jer yang ada,Ema masih belum siap(HE3)

~Next week Gonna Be A BUMPY Ride for Me~

p/s:Ema tak tengok bola Fifa WC?Maaf..Ema tak minat tengok bola..Ema cuma suka tengok markah gol akhir perlawanan bola~

No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...