21 June 2012

Happy life in IIUM



Assalamualaikum


Apa khabar blog.Asif @minta maaf la banyak2 sebab dah biarkan blog ema bersarang.Kalau ikutkan hati,dah memang bermacam perkara nak tulis dalam diari blog.From starting first day kat IIUM sampai la last night.Memang banyak perkara happening,dari roomate yang gempak n spoting kepada frightening situation(thief)..

Alhamdulillah.Dapat roomate yang teganu gok!Mek Kema memang happening.Cepat mesra duduk ngan mek kema sebab dia senang mesra+ riuh2.Sorang lagi orang orang Perak.Thanks to her,kitorang lagi rasa sayang dengan bilik nie.KUI3.Syukran Jazilan to her,Azwa.She's from Convent in Perak.And Lastly,si ayu tapi berani berbicara,Cik Syamira aka Syam.Dia from MRSM Melaka.


Sangat best duduk kat sini.Siapa yang homesick tu,terpaksalah tahan.Kalau tak homesick memang la enjoy duk sini.Alhamdulillah,ema dapat program 1 tahun.Ada 3 sem.Sem 1 nie ema ambil bio 1,kim 1,math 1,computer and basic theme of al-Quran.Sepatutnya ikut study plan,ema kena ambil Fizik,bukan math.Alhamdulillah,dapat jugak ganti dengan math atas sebab-sebab tertentu.


Sekarang nie pun pakai broadband azwa.TQ la azwa.Wifi nak register pun susah bangat.Entah bila boleh laptop dapat register wifi ...Tapi,tak ada connection sekurang0kurangnya less time depan laptop kan.hik3.Study biologi pun masuk bab 1 dah pusing kepala dengan process dan nama yang pelik-pelik.Tapi specialnya biology UIA,kitorang akan belajar mengenai "Origin of life" di mana topik in ada membincangkan mengenai islamic and secular perpective about earlier life..


Duduk kat mana-mana tak selamat.Jadi hal keselamatan mesti diutamakan.Macam-macam langkah keselamatan kitorang ambil semenjak bilik depan bilik ema dirompak pagi buta.Syukur bilik ema selamat walaupun dah hampir 1 minggu call technician tak sampai-sampai pun untuk pasang lock pintu,bathroom jugakla diorang nak pergi setiap hari.Malam tidur beralaskan laptop.:).Tak adalah.sahla laptop ema hancur.




Stop di sini sahaja untuk memberikan khabar.Duit elaun lambat masu ni.HIK3.barang elektrik tak bayar lagi.Tak apa.2 minggu tempoh daftar.Fun thing in class are..we get young lecturers(HA3),A sudan boy born in malaysia and bla bla bla..
okk.sampai di sini sahaja.





7 comments:

azuwan said...

wow..1 tahun.
ema exempted EPT and APT ke?
moga terus seronok di sna.. nnt tahun depan kalo ema ambik biomedical, ema akan masuk kulliyyah allied health sciences, tmpt sy keje skrg.

good luck sister!

Ema said...

Alhamdulillah brother..Memang terus seronok.Part yang tak seronoknya,kena buat turorial T.T.ha3..
biomedic?Kita dah ambi biosc.Biosc dapat continue Biotek jer..

atiqah said...

eh? roomate azwa kamarul bahri ye? :D

Ema said...

yes3

wanne abdul said...

assalamulaikum. dr asasi uiam boleh tak sambung degree di u lain?

Ema said...

boleh2

Anonymous said...

Assalamualaikum kak ema, dgn result SPM 3A+ (maths, add maths, sej), 4A (BM, BI, AG, fzk), 2B+ (bio, chemis) boleh minta course apa di u
UIA? tqvm.

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...