12 June 2013

...nak kahwin :)


Assalamualaikum..
Teacher   : Apa awak buat cuti nie?
Me            : Saya tengah prepare untuk perkahwinan....
Teacher   : Apa?!
Me            : Abang saya nak kahwin




First thing.Anak teruna nak kahwin.So,ibu dan anak perempuannya yang lain  sibuk tolong siapkan segala perkara yang girls thing does.Lelaki mana ada syok nak buat benda nie.Secondly,anak yang pertama dalam famili,mestilah teruja nak handle..
Antara perkara yang lelaki sibuk fikirkan selain zaman bujang dah tamat antaranya ialah tanggungjawab, "Series aku nak kahwin!", lafaz akad nikah,duit sara keluarga dan masa depan.Ada lagi?.I'm sorry i am muannas

Petang kelmarin pergi Era Nona, looking for materials untuk hasilkan doorgifts.Since first time ema pergi shopping dengan tujuan "kahwin", mestilah terujer!(Pergi kedai barangan perkahwinan mestilah beli barang nak kahwin). Melompat sini sana cari materials~Tapi choice tak banyak kat terengganu nie,kena singgah banyak kedai.




Ema excited sebab tengok (baca) sendiri persiapan wedding Kak M.I.J,bloggerz yang selalu ema skodeng.Dia memang creative orangnya.Dari pelamin sampaikan doorgift,semuanya hasil tangan pengantin sendiri!Design gambar pun design pengantin yurp.Pengantin yang bekerja kat office tapi ada impressive art skills.So,i'm looking for ideas


Gambar di atas ialah hak milik Kak MIJ




pergi sekolah,tapi tak jumpa2 dengan guru-guru kesayanganku..Sibuk mengajar T.T.Tapi buat reunion dengan ex-tj kat Giant G.Badak.Sorang dekat kedai perfume,sorang kedai aksesori,sorang dekat cenderamata,sorang dekat kedai tudung...








8 comments:

Nur Asyiqin Ismail said...

Tahniah bakal dapat kakak ipar dan syiqin memang ada pegi wedding kak m.i.j..Tahniah sekali lagi

Ema said...

sama2...Wah!Dapat pergi!
Dapat tak doorgift kak MIJ??

MalayScientist said...

Selamat mendapat ahli keluarga yang baru!!! XD
Bestnyer dpt ipar...!

weheee...!

Ema said...

Sama-sama!!Tapi tak kaacip pun ngan kakak ipor.yer sibuk kejer

Teena Tna said...

Lawa botol kaca tu, kreatif akak ni..
Mesti best kan nk dpt ahli baru, Teena pulak tertggu2 bila lak akk teena nk kawen nie..

Ema said...

mungkin ada yang dah berkenang tapi tak share kot

norhafizahalias said...

wahh.. pandainya ema buat doorgift.. heee :)

btw, tahniah dpt kakak ipar... fizah bile la nak merasa ada ipar ni.. hahahaha

Ema said...

He3..doorgift yang mana nie??

la..Fizah bukan dah ker bakal kakak ipar?

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...