1 April 2010

hikayat hati......

alkisah hikayat hati yg bakal Ema coret......
macam kekosongan raser nak tulis post...Tapi,xkan sumue nak simpan dalam hati...sengsara la jawabnyer...

#1
***************************
mndapat panggilan telfon dari Syukriah..
Syukriah : Salma!Ustaz A kene pindoh!
Ema : ???..mende?
Syukriah :Ustaz A kene pindoh!
Ema : Mikhail?mikhail nok pindoh?saper plok mikhail....
Syukriah :Orang kabo Ustaz A..USTAZ A!!USTAZ A!!ustaz last day esok(today)...

2 pun g ambik barang jer...
***************************
Speechless...kalu kawan2 tengok kat sekolah TJ sekarang..mmg riuh dgn berita yang cikgu2 yang kene pindah..Antara Faktor yang paling ketara sebb KT t'lebih guru b'bnding daerah lain(kater org)..dan ader yg kene pndh ker sekolah baru..
Antara cikgu2 nyer...Puan Wan Hanizah,Ustazh Maznah.Ustaz A dan sewaktu dgnnya...
Kalu tgk name2 nie..mmg guru2 yg cemerlang.Guru2 yg org kater..bagus n sukerla..
Keliru...keliru...paler Ema buntu biler dgr name2 cikgu yg kene tukar...Dan name cikgu yang nak tukar..Cam Cg Azlina...(my 1st Fav Add math teacher..>.< ) Knaper? #2
Tov dah lepas...Alhamdulillah....
yg sedihnya...N HAPPY nyer....mndpt keputusan periksala...
Ema sedih sebab.....kawan2 ema sedih...Ramai yang luah perasaan ke Ema sebb keputusan mrk
diorang rendah..ader yg fail 2 la sedih sekali tengok..
Ema hanya terima hakikatnyer atas keputusan Ema t'utama Add Math markah paling low prnh dapat...
XPI nie kan TOV!! First2 kiter buat silap xper..kita belajar dari kesilapan..OTI nanti..kita cuberla buat yang terbaik dari TOV..belajar dari kesilapan..2 la prinsip TOV Ema..he3..
jadi,Ema x kisah lagi dapat rendah..Ema pon x nak kawan2 Ema sedih Jugak...
JADI!! jangan sedih!!!!SEBAB EMA SEDIA MENCERIAKAN HARI ANDA YA SODIQOTI!!

Ema Happy.....sebab TOV dah TAMAT!!YAHOO!. (masih waras)
Ema happy jugak..sebab..sebabbbbbb.....Nak happy..

#3
short brief back psal exam..

BM - Hu3..Cikgu Bakar sibuk ngan Koko....A!!insya-Allah
BI - Mengaharpkan markh summary tinggi untuk A- n up (summary oooo...=( )
MAT mode - Alhamdulillahi rabbilalamin
Add Math - bincang jawapan baru tahu betapa senangnyer soklan..Hu2..(7-5 =3 ..teruk sngguh
la Ema nie.. T.T)
BIO - Esok kejar cikgu Azyati untuk kertas..dgr kater boleh ambik..GOO!!
KIM - markah kertas 1 boleh tahan lagi...Kertas 2?
FIZ - ha3...ha...huk...T.T...Alhamdulilllllaahhhhhh
BAT - kertas 1 jer dah siap tanda...Insya-Allah 1 bulan lagi boleh dpt..
PSI - Ustaz Syed...T.T
PQS - herm............nak kertas ker nak..nak ker x nak..NAK
SEJ! - 'kita sambung masuk bab 3,'cikgu..lamer lagi rasenyer nak siap esei ngan struktur...xper2

konklusinya....( ooo) ...jgn ambik hati ngat markah TOV nie..Sbnrnyer,Ema pon gelisah jugak ngan paper...kadg2 raser xnak ambik...
Mngikut pengalaman Ema,
sesetgh Org semanagt nk tgk mrkh paper sbb keyakinan mereka tinggi yang mereka dah usaha dengan semaximumnya dan bersedia dgn markh yg mrk dpt...
kadg2 org yg x nak tengok markh periksa ialah orang yang x berusaha sungguh2 dan hanya bergantung pada nasib(Sejak azali yer mrkh rndh..mrkh rendh jer yer raser bleh dpt)......
Orang yang berusaha sedaya upaya akan terima sahaja markah yang mereka peroleh..x kira rendah atau tinggi...
mereka xkn putus asa...sebaliknya tingkatkn usaha mereka ke next level...
JADI?kawan2 punyer feeling yang maner satu dari kenyataan Ema xdi?ke...xder perasaan
atau lain.....
kalu kawan2 tengok orang lain dapat markh tinggi...Contonhya add math 'Sin Dia' paling tinggii...kawan2 bersaing dgn 'Si Dia' untuk dapat markh tinggi...slalu kita dgrkn..
2la aper yg Ema lakukan setiap kali periksa...Bersaing Secara Sihat
Saper ema nak saing Add math....HEHEHEHEHEHEHEHEHEHEEH (PUDINNNN!!!!)

P/S:Ha3..pelik sungguh post Ema hari nie...Erm...xder org bacer pun..Rasenyer~

No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...