4 October 2010

*Ribbit ribbit*



















'katok bawok dok?'
'Ya Allah..katok kimah tangkap maring 3 ekor..tengok pagi tadi tadok laker doh'
'Na!bawok menda dalam baldi tu..beso pulok tu baldi!'
'oh..ada katok...'
'biar betul na..besor ngat ke katok?'
......
'Ya ALLAH besonyer!'
Assalamualaikum...
Macam itulah perbualan yang 'hangat' meniti di bibir di bibir 4 al - kauthar kelmarin.


Tak boleh dilupakan.Kalau ambik course sains tulen/agama ni,memang sure topik ni hangat sekali.
Tak payah cerita,sejak dari lower form lagi dah tahu kena buat ni.
Ada yang buat muka geli,takut,tak berani...
Bila bagi katak mati sekali,habis isi-isi katak dibuang satu2..


Itulah yang berlaku sekitar 'Bilik Pembedahan 4 AK'

tapi,sepatutnya ada bawa belalang atau lipas....tapi..semuanya peminat katak belaka.
Jadi!!!!!!!!!!!!!Bilik Pembedahan Beroperasi!!

masa : 8:15 - 9:20
tempat : bilik bedah aka makmal biologi
Objektif : bedah perut katak sepuas-puasnya!




Alhamdulillah.semuanya berjalan lancar.
Tiada katak yang bangkit dari tidurnya.
Katak yang tidak hancur badannya...jangan harap ada..
Sekali dah pegang gunting dengan skapel...satu persatu kawan Ema,Aimie n the geng korek.
Rugi kalau tak teroka badan katak,peluang datang sekali..
mula-mula,diorang cabut jantung katak yang sebesar erm..kepala jarum peniti yang bulat tu
lepas tu keluar perut katak,belek-belek usus perutnya..
Cari 'Glottis'nya..
last2.......
'meh kita buang laker kulit2 yer....'

ada kumpulan yang siap bedah katak dalam sink...>.<
Siapakah gerangannya?

Konklusinya...

EMA SUKA BEDAH KATAK ....
yang sudah mati~

walaupun ema tak diberi peluang untuk bedah katak..
ema redha sahaja T.T
WOONG WONNG or RIBBIT RIBBIT?


p/s:Fakh,Sal tunggu gambar katak...hu3,tak apalah..minggu depan pun,minggu depanlah boleh...

3 comments:

Encik Gorilla said...

ish..ish..ish.... kejam... memang kejam....

Syauqatul Wardah said...

wah..bedah katak...kak b2 suka!
sedap kn...
antara cita2 kak b2 adalah pegang katak hidup...haha

"ribbit,ribbit"

Ema said...

@Encik Gorilla..

Kami adalah surgeon yang terlatih dan terpakar sekali dalam makmal..!HUK3


@kak b2
OHH
TTIDAKK!!
Katak kump ema liat sangat..biler bagi klorofom br terlelap..
Cita2 pegang katak?
Senang2,kak b2 letak kasut kat tempat biasa ada katak.SURE punya ada katak menginap kat dalam 'hotel'..
Kak b2 bolehla main sepuas2puasnya...panggil dia...
KERORO!

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...