27 October 2010

Additional Math war tomorrow!!!

YAHHHHH!!!


ADD MATH!!JAGA2!!!!!KU DATANG UNTUK BERLAWAN DENGANMU!!
WACHAAAA!!

**TUUUTTTTTTTTTTTTTT*


Assalamualaikum~

Alhamdulillah...Esok adalah antara paper yang ema nanti-nantikan dalam banyak papaer final exam nie..

add math..Susah - bila kita jawabnya
simple - bila kita tengok jawapannya..

Buat paper add math tomorrow..ema kena mengelakkan serangan musuh yang sentiasa menganggu ema di medan perang


ISU #1 -Blackout

perkara yang biasa terjadi kalau soalan tu tak tahu + masa singkat..
blacout terusla jawabnya...Bila nak hantar paper,barula tepuk dahi......
baru tahu jawapannya..

ISU #2 - Random error?
yang nie..MEMANG SELALU..WAJIB berlaku.Tak sah kalau tak berlaku..
5-1=3...
tinggal nomborla..Cg Azlina selalu komen ke ema..salah letak -/+...
yang paling teruknya masa exam oti-2 baru nie..jawapannya 31.099,ema tulis 3.1009
Bukan satu soalan..tapi 3 soalan sederet ema salah letak titik perpuluhan...Markah pun terbang..~
HE3.Pakai kalkulator + cg masa tu dah kutip kertas..
Kertas 2..mana ada masa nak cek semula..
nak fikir 10 minit...
kalau habis masa fikir 10-20,jangan harapla boleh siapkan semua soalan..
dengar kata teacher..paper 2 tak ada pilihan kat bhg B..kena jawab belaka la...T.T

ISU #3 - formula....Apa nie!!

Hahahahahahahahahahahahah
Formula..formula..
memang berguna sungguh formula yang cg/paper ni bagi..
Tapi sayangnya.......formula...
Ape la simbol yang formula nie tulis..
ema pun tak tahu..
ermm...contohnyer...formula median class group data..

L=?lower boundry bagi...?ha?
C = apa 2?
F = frequency untuk...median class ker before median..
standard deviation mana satu simbol formula dia?
variance pulak?
yang ungroup data ngan group data pilih maner ser?...
X tanda atas..ce upper form teka.X tanda baris atas simbol apa?midpoint ker?mean ker..

ringkasnya..formula tak boleh di baca sebab lupa makna simbol..

ISU #4 -'SYOKK!!'

ha3..
jarang orang sebut perkataan ni kalau jawab soalan Add Math..
biasanya orang sebut..
'Rezab ngoh jawb soalan tadi..'
'tembok jer....'
'aku tinggal soalan tu..'
'Benci tengok add math..'

apa terjadi kalau semua soalan anda boleh jawab tanpa sebarang masalah..
mesti SYOKKK jawab..
syok syok jugak..sekali cuai jawab...
menyesal tak sudah... - ema la tu ^_^

ISU #5 - 'Saya tinggal soalan tu..'

FAMOUSSS!!betul2 Famous isu nie..
Tinggal sebab....Tak tahu kan~
Ema pun macam tu,kalau tengok soalan tak faham..lompat kijang soalan lain~
bila tengok mula soalannya...
'LAA~.Senang jer...........T.T'

akibat tinggal tu jugak..ema tak sempat siap dan tergopah - gapah menyiapknya di saat akhir~

ISU #6 - 'Al-Waktu'

PAPER 2...
Memamng SAH tak cukup masa - bagi sesiapa yang menjawabnya dengan penuh tekun..
kalu sambil lewa..
masa pun tak layan orang tu..Just Go ahead jer berlalu

Kenapa tak cukup masa eh..
Erm..
Insya-Allah,perlatan perang berlawan dengan masa hanyalah tekun,sbar tak tergopoh-gapah dannnnnn tak termenung dan berkhayal (peace)

Banyaaaaaaaaaaaaak lagi isu ema yang perlu tandingi menentang Add MAth Esok..

Moga-moga ema dan kawan-kawan dapat menjawabnya dengan aman tenang dan dikurniakan akal fikiran yang masih sihat al-wafiat dan kuat ingatan..aminn

p/s:Haks3..ema menghabiskan masa study add math dengan blogging.hE33~




No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...