5 February 2011

Ema > kuantan > TOV

ASSALAMUALAIKUM!!


Ha2,kenalah tulis besa'2 sbg  tanda lama sudah tak connect dengan internet nie..
Haish,da sekat ngan loghat utaro na..
nak buat camne,dikelilingi dengan saudara mara dari utara sebelah mak

Alhamdulillah,
kelmarin,ema n famili  n saudara ema yang lain berangkat ke Kuantan untuk menghadiri majlis akad nikah kak long,sepupu di Pekan..
herm2..
tapi,penginapan dekat GAMBANG
ha3..besa' che tulis ni..
saudara sepakat duduk kat gambang,ema n famili duk kat dalam bandar kuantan..
kah2..memang syok sungguh ema bile dengar boleh tidur kat gambang,padahal duduk kat lain.Tapi,sampai kat kuantan,kitorang lepak2 dulu kat gambang resort tu.Rupanya2 resort dia ngan water park gambang berlainan tempat...T.T...TAK MASUK PART YANG X SYOKNYER

yang tak syoknyer,masa bangun pagi jumaat tu,Ema dah terasa tak sihat.nak kata panas tak der kipas,aircond dah pun sejuk.Upenyer,dah kena serang bacteria salmonella (HA2) demam daa....

petang kat gambang resort tu memang suhu dah panas..ngadap ke buku sejarah jer..nak buat camne,luse pekse..study pun tak abih.Yang sedihnya,famili lain siap p main kat water park gambang,naik kuderrr dan meronda2 sekitar gambang dan ema hanya tidur atas katil...bangun2,orang dah tak der,mak yang awal2 jaga Ema pun dah pergi ke water park,kakak yang puas jln2 sekitar gamabng pulak jage Ema..
ISH!ni yang jelesnye....Ema complaint habis-habisan ke Fakhriah via sms..dia tadah mata je baca..he2~sorry my frenz~tak der tempat mengadu~


OH YER!
jumaat tu jugak hari jadi my little brother,Syafiq,selamat hari jadi yang ke-10~..famili belanja makan pizza ngan main kereta kat Parkson jer,nak jimat hadiah punya pasal..Ha3
DAN JUGA!
budak ni, yang kalu hari ni hari jadi dia,sah satu Sekolah dia beritahu..budak yang kiut miut 
Cik CT AISYAH MD BATI n classmate En Aizuddin Ghazali
HAPPY 17th Birthday~



(ha2..budak nie ikut arahan kakak dia jer~)



Tujuan sebenar kitorang nak p majlis akad nikah sepupu..
Sempat jugak famili sampai kat majlis kad nikah tu sebelum disarungkan cincinnya..1st time tengok pengantin sarung cincin depan mata dalam jarak yang dekat..ramai jugaklerr yang nak ambil auraaa pengantin sepupu perempuan Ema tu...aura nak khawin cepat



 (PIC YANG PALING TERUK!)

 (gantang tak?)

 (malu2 diorang nie..huk3)

(Bengang..kamera kualiti dia tak molek mana...HUHUHHUHUHU...pc fair..wher r u)


okk!dahla sampai lewat malam..study blom abis lagi..asyik ke blogging blog kesayangn ni~
Esok exam first day subjek BM n Sej.
dah lama rasanya tak main hentam saja dalam peperiksaan ni..


(that's my 'husband',just got divorce by seconds..he always flirting with others T.T)

p/s:Ha2..Ema rasa Ema dah tahu kenapa semua orang berminat belajar bab perkhawin dalam usul feqah..Tadi,ramai pengantin yang photoshoot masa underway balik KT..ada kat atas jambatan dungun,ada 2 kelompok  ambil pic kat pokok getah ...ada sorang pengantin lelaki tu siap pakai baju Tux lagi,ingatkan pakai baju melayu..baru kena adatnya - lagi handsome..HUKHUKHUKHUK(fever effect)

No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...