24 February 2011

Sambutan Maulidur Rasul & MTQ

AssalamualaikuM~

Today,sekolah Ema mengadakan Sambutan Maulidur Rasul n Majlis Tilawah Al- Quran serentak..

pendek kata..pagi2 kene pergi ke musolla an-naim untuk tunai solat hajat seterusnya mengadakan perarakan..
Kitorang kumpul kat depan musolla untuk bersedia p berarak..Hu2,Ema doa2 banyok kelas 5ikhlas duduk depan sekali..Alhamdulillah~boleh jugak duk dpn skali~
wOH!Bila tengok kain rentang kelas lain macam nak perang pulak,bukan perang tembak2..perang hiasan kain rentang..
Come2 diorang buat,tak hairan ada juga yang membuat tulisan khat..nampak kemas..Bukan setakat kain rentang yang kene come,tuannya pun kena hias jugak!
Ada yang tampal bunga atas kepala,sepakat pakai baju merah,bunga  mangga(nak khawin),ada pakai batik lilit badan....wah...
Ustaz Ridhwan mari tengok kain rentang kelas Ema terus tanya..
'Ni unta jantan ke Betina..'

siapa entah yang buat mulut unta tu warna pink =.='

classmates ku 5 al-ikhlas~




kumpulan budak baju merah

 (aimie tengah pekse tu,kitorang kacau dia jap.he2,bagi semangat~)

 petang tu ada MTQ,form 4 n form 5 kene  duduk dewan dengar ceramah..form lain p ke event2 MTQ...
Rasa luas betul duk lam dewan..orang tak ramai~suka2~boleh golek3
















~terima kasih kerana menaiki flight ema n syahir~

No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...