18 December 2011

i ♥ Gambang






Assalamualaikum

SPM baru sahaja tamat ^_^ dan tak sampai 2 hari..Ema off with family TO





Memang best-best-best sangat biler tahu nak pergi.Sebenarnya,ada jugak perasaan 'malas' sket nak pergi sebab baru habis SPM,ingatkan nak duk kat umah ,bergelut seharian nak bersih bilik selepas SPM tamat takut2 tak sempat sebelum kena pergi nanti.Alhamdulillah,buku2 pun dah di'kotakkan' dan hanya ada 2-3 buku rujukan kecik jer kat lam bilik,semuanya dah dipulangkan ketempat asalnya(janganlah kita berlaku zalim)

kk.berbalik ke Gambang.Bila sebut gambang,tentulah perkara yang tak lari dari pemikiran nie ialah...MAIN AIRRRRRR!!!!!!!
hohohoho2..TERBBAIKK!!
tapi gambang nie "jahat" sikit..memang charge dia,habis semua benda nak kne charge.pelampung charge RM15(termasuk ngan charge takut2 plmpung hilang -_-),cabana,makanan banyak harganya  lbh RM10,loker n bla2.jadi,kita kenalah berjimat cermat sewaktu main.Tapi,bila dah main,tak ingat dah nak makan2 atau berehat..

Antara attractions yang sempat ema bermandi-manda..yang pertama,tentulah tempat 'pantai buatan manusia' aka Coco Beach..


Waktu ema datang masa tu,air tenang.orang tak ramai lagi sebab baru 1 jam bukak.Dibekalkan dengan pelampung khas untuk dua orang,ema ngan adik2 n kakak2 terus meredah air pergi mandi!
Sambil seronok main 'berendam' lam air..tiba2,ada TSUNAMI kecil datang melanda.bukan sekejap.tapi adalah dekat 20 minit.ombak tinggi berhempas pulas langgar pelampung..Memang paut kemas ngan pelampung sebab ombak terlebih ' mengganas' mengalahkan ombak laut biasa.Al-maklumla..ema tak pandai berenang.Kakak ema ajak main kat tengah2 'laut',dahla ombak tak berhenti2 langgar kitorang..ema takut pelampung tu terbalik.HUK3,nanti ema lemas pulakkan..T.T,tak ada nak selamatkan ema nanti.

lepas tu,ema,mimi,kakngah n syafiq naik bukit.Nak pergi mana ema tak tahu.kakngah semangat ajak kitorang nak pergi naik slide aper enth.Rupa-rupanya,nak naik pelampung slide yang nie



Ya ampun.Ema benornya 'takut' la sikit nak naik.Takut2 ema,adik ema-syafiq lagila takut.Bergeleng2 kepala takut nak naik pelampung besar tu.tapi kami kakak2 nie 'jahat' sikit.nak buat macam mana,budak laki baru 1 bulan sunat..OPSS.SHHH..
Saat pelampung jatuh slide adalah SERONOOKKKK

kakngah : AHHHHH!!!!!! - jerit-
Mimi : HAHAHAHHA - ketawa-
Ema : ????????? - don't know what to say-
syafiq : *gulp* - terlalu..cemas..-

takkan ku lupa saat pelampung berpusing2 macam nak terbalik..tak percaya pulak ema naik benda tu.Ingatkan nak naik kali-2 (tanpa syafiq) ,tapi orang beratur panjang...

Yang kedua attraction ema pergi -agak perlahan sket- naik pelampung ngan kakngah keliling Gambang Water Park.Seumpamanya macam river cruise,part yang bestnya bila masuk gua~ema dahla rabun n spek is not allowed.Kegelapan di dalam gua + air memancut dari kiri dan kanan + diakhiri dengan waterfall dihujungnya.Sapa kata tak basah kuyup.Oh yer,tak masuk lagi hujan dari pagi sampai petang..




Part yang buat ema STUN ialah waktu 'pirahna' jatuhkan air.semangat ema nak kena curah dengan air..saat2 yang dinantikan,AIR PUN JATUH DENGAN LAJUNYA!!HOREYYY!!


nak tahu part yang paling tak best...
air tu tak jatuh pun atas kepala ema.air tu jatuh betul2 depan ema,ema hanya rasa percikannya saja.Orang yang kena dihempas air bergelak suka ,ema pula berasa hampa..

Tapi,kebanyakkan masa main ombak pantai!pelampung untuk 2 orang tu,nak tahu berapa orang duduk..erm..6 orang.Mama,ema,kakngah,mimi,syafiq n syahir..HOHOHO!!TERBAIKK!!

*****
hE3,Syok sorang pulak dah ema tulis post nie.sorryla kalu panjang berjeler2.Erm..lepas nie,kalu post panjang berjeler2 in d future mungkin citer pasal MEMANDU!YES!i'm driving,temporarily.tapi selepas ema balik perlis ngan mak naik bas  jumaat nier.Lepas hari krismas baru boleh konfem.Anakku piqa dah daftar hari,bagus2.Cik Fakhy pulak tak tahu citer,pakat nak g sama.mungkin dia pergi sendiri kalu dia tak 'sanggup' menunggu ema balik.



p/s:Merlin season 4 episode akhir this week!!!MUST WATCH IT..

No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...