31 December 2011

Tutorial : Make it snow for blogspot



My very fist tutorial.Sebenarnya cik balqis yang berkurun lama tanya macam mana nak buat snow.Okk.Ema kasi taula untuk bloggerz yang mungkin dah tahu atau ingin tahu





TUTORIAL 



1) Go to Dahboard > design > add gadjet > html/javascript


2) copy salah satu kod yang kat bawah nie dalam ruangan html/javascript


Bagi Snow White 


<script type="text/javascript" src="http://www.yourjavascript.com/14104214083/snow-white.js"></script>
Bagi Snow Black


<script type="text/javascript" src="http://www.yourjavascript.com/03441140321/snow-black.js"></script>

3) Click Save and DONE!


*Mungkin akan ada masalah Horizontal scrollbar extra nanti-pengguna simple template


3 comments:

uwmaisarah said...

fuyoo dah bertutorial yeee, teruskan berblogging! :D

Ema said...

KUI3..dapat ilham nak bertutorial la daripada duduk termenung kat umah nie..
Kak Sarah pun jgn lupa berblogging banyak2 yer

Shazlianie said...

tak jadi pon camna nak wat

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...