26 December 2011

Ema and driving


Assalamualaikum


Title tu separuh betul.Ema tak driving lagi tapi,ema akan ambil driving lesson.Bila pun ema tak tahu,Hajatnya nak buat selepas balik perlis.Lambat2 nanti,burn masa akhir cuti nanti.Nampaknya,ema la antara classmates yang lambat ambik driving test .Huk3.Yang lain dah pun separuh jalan,ada yang duduk atas jalan.Ada jugak mungkin dah ada gambar dia tersengih2-sengih atas kad lesen memandu bercop LULUS.herm,naik kereta berlabel P nanti janganlah memecut yer .Bahaya tu.Teringat pulak semasa ema ngan kakak accident 4 tahun lepas atas jalan raya jambatan Sultan Mahmud.3 buah kereta pulak tu.nasib baik famili ema tak kena bayar saman RM600.

What to do ah.Parents pun cam buat tak tahu pulak yang ema nie lambat dah nak ambik lesen mandu.Takkan na rileks jer tunggu diorang bagi green lights.Ema tak kisah kalu diorang bagi green lambat,jangan lambat sangat sudahlah,nak pergi interview pulakkan.Tak pasal2,ema tak ambik lesen memandu.OH!.Bukan apa,nak bawak kereta pun kereta siapa entah nak diguna.kereta ayah - NONONONONO.Kereta mak - estima tu LEBAR sangat!..drive la dulu kereta slow steady.Tak pun,tak drive mana sebab duduk U kan.Macam kakak ema yang duduk mesir.Lepas pergi Mesir,balik Malaysia..rasanya tak drive langsung pun.Kakak ema sorang lagi,Mimi..he3,dia nie masalah 'takut' mandu sikit.Harap2,ema tak jadi macam Mimi takpun mak saudara ema yang dah berpuluh2 tahun tak bawak kereta

Ramai terkandas semasa naik bukit.Sure bukan naik bukit,tapi 'turun' nukit ramai


Seriously,don't know what to do.Memandu bagi sesiapa yang nak,memang sure boleh punya.yang 50/50 tu,ambik jerla buat kebaikkan masa depan.Mak ema pun kalu suruh bawak kereta na suruh ambik adik2 jer kat sekolah.Tak pun...buat sampah?





2 comments:

Nick Ayumu said...

Abg sy x ambik lagi lesen.. Dia lahir lewat skit so lewat la dia ambik lesen..

Ema said...

Abang?lepasan SPM jgakker?OH..mesti 'merana' dia tunggu nak ambik lesen memandu..he3

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...