7 December 2011

My journey is about to end

Assalamualaikum

Alhamdulillah.Dah habis satu subjek peperiksaan hari ni.Bahasa Arab Tinggi kertas 1 dan kertas 2.
Berdebar nak jawab kertas 2 semestinya,bab-bab mengarang karangan ..takut2 tak tahu tajuk..hik3.Nak tulis apa entah nanti..Kertas 2 menyengat jugak dekat menjawab pemahaman berdasarkan karangan bertajuk "Si Tanggang"..Ada soalan tak tahu nak ambik dekat mana sampai kat mana.Kalu terlebih,dia potong markah pulak T_T..
Kertas 1..BANYAK kotak jawapan..Boleh dikatakan setiap soalan ada KOTAK kecuali - soalan antonim,sinonim dan i'rab.Biasanya dia bagi garisan "____"macam biasa.Mungkin sebab tahun nie last year dia pakai format nie,diorang nie nak buat lain sket.Lagipun,soalan yer taklah susah,cuma kotak2 yang dibuat tu nak kena letak jawapan berdasarkan kotak yang betul..kalu silap,terbang lah markah..

OK.
1 lagi paper minggu depan.Pendidikan Al-Quran As-sunnah.pukul 2:00 sampai 4:30 petang.Lepas tu barulah bebas.Bebas sekolah menengah tapi sebenarnya Merupakan permulaan untuk pengembaraan yang lebih hebat dari sekolah menengah ^_^
Borang UPU untuk masuk IPTA dah isi untuk Fasa 1,tak sabar + berdebar nak isi borang kemasukan IPTA Fasa 2.Kalu boleh,nak lihat result dulu.....
Insya-Allah,next year nak pergi Karnival Jom Masuk U kat TTC dekat Terengganu Trade Center..Nak pergi dengan "family" ku tercinta
Dan untuk jadual JOM KARNIVAL MASUK U sepintas lalu untuk negeri lain

click for a better view


****

OH!he3..kesian pulak ema dengar citer tadi,sorang budak laki sekolah ema bangun lambat.Mari sekolah pulakla lambat 30 minit.Burn masa menjawab 30 minit.Kasihan dia.Mesti letih study sampai tak sedar masa.Apa pun,harap2 result dia tak terjejas disebabkan hal ini.DAN dijadikan satu peringatan untuk dia dan orang lain (terutamanya pelajar lelaki) supaya ingat masa tu..Minggu depan ada 2 lagi paper ..PQS dan TK.jadi,janganlah buat2 lupa deh..



2 comments:

Ronaldhrah Wisely said...

PQS last skali..semoga berjaya ye, kak ema.
Rasa meremang lak baca entri ni, sebab thun depan giliran sy lak. Dah la cuti ni duk ngadap komputer je lebih T,T

Ema said...

Ha3..sama la macam akak dulu.Bila tengok entry blog kak2 tahun lepas,tinggal pQS jer lagi(macam dik nadhrah bace skrg nie),kita pulak tgh syok main komputer.Nak cari kesedaran tu perlukan usahakan.Akak pun bila nak dapat 100% semangat periksa last minit dlu,kena perlu tahu banyak perkara.Cita-cita,"atmosfera" periksa tu,cari saingan hebat,istiqamah belajar..
Cuti nie,rehatkan minda,renung apa yang dik nadhrah na buat next year.Imbas muka la apa yang akan terjadi kalu nadhrah buat "nie" atau "tu" next year..Dapat 11A atau tak..
p/s:Kak Ema DEBAR + kecut perut bila ingat balik periksa lepas2,ada yang berjalan tak ikut plan..huk3,doa jerla..

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...