26 July 2010

'Susahnyer..senangnyer..'

Assalamualaikum,
'Susahnya..'
'Senangnya...'
Itulah antara ungkapan yang sentiasa meniup di telinga pengawas PSS yang mengendalikan pertandingan Jejak Maklumat dan Kuiz PSS..
Apa yang Ema dan Syuhada boleh kata..
'Mintak maafla...kita rasa soalan yang kitorang buat dah senang dah...'
Ha3.Suka tengok muka sesorang.
Pertandingan Kuiz PSS,
Peserta Kuiz berkerut mencari jawapan sampai tawaf blok kat Ibnu Rushd(kat pustaka)..semangatnya..yang tak kurang nya sampai masuk bilik guru PSS...siap mencari dalam fail-fail yang disusun rapi di dalam bilik guru PSS...ha3.Nasib baik tak selongkar laci-laci meja guru..
Dalam kalangan peserta kuiz PSS,tersesatlah adik Haziq Haikal seorang..kaum Adam tak ada yang sign up..ha3.Tapi best tetap best..
Pertandingan Jejak Maklumat..
HE3...yang nie memutar belit kepala peserta.Mintak maaf..Ema rasa soalan yang Ema dengan Syuhada buat dah senang dah tu..
Jejak Maklumat?Macam mana nak main?
okk,Kitorang bagi kertas mengandungi soalan..Contoh:
Lake ABC terletak di ________.(Reader Digest,world Atlas)..
Carilah jawapannya dalam buku Reader Digest,cara nak cari halaman mana kena pakai Minda dan OTAK..BESTkan..HA3..anda tidak akan terkata bila dah bermain pertandingan ni...
Kebanyakkannya merungut tak jumpa buku.tak jumpa muka surat...Yang kitorang typing error dalam soalan,Ema mintak maaf..
yang tak kurangnya meminta belas kasihan(jual mahal dulu,bila nampak diorang rungsing sangat baru kitorang tolong..He3)
DAN LANGKAH YANG PALING BIJAK PESERTA AMBIL..
~pergi masuk pertandingan kuiz (tukr pertandingan)~yang berlangsung kat pustaka
tak tahan nak cari buku banyak sangat kat bilik red spot..Ha3..
Tak apa..Ha.Antara orangnya Syukriah,(shussH jgn kabo syuk saya kabo)..Tapi Syuk ambil langkah yang bijak sebab Syuk antara pemenang pertandingan Kuiz..=)
Konklusinya,first time Ema kene handle pertandingan Minggu Membaca bersama rakan-rakan PSS dan Bilik Sal yang lain.Experience is precious..Terima Kasih..Syukran Jazilan
Syuhada,CT,Fatin nadhirah,Nade',Fatimah,Hafiza,Dik Elle..terima kasih..yang PSS muslimin,entahla macam mana....tak mari tanya pun~
"Sesungguhnya pengetahuan seseorang itu tidak boleh menandingi pengalamannya"(John Locke)
"Bacalah dengan nama tuhanmu Pencipta"

No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...