25 November 2010

Bulan Ogos dan Sifatnya

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua blogger

Baru balik dari blogwalking.Dalam berjalan-jalan dan bersiar - siar di 'Taman ICT',Ema tersempak dengan satu page blog seorang Hamba Allah ni.Isinya mula-mula pasal khawin muda (-.-') dan kenapa blogger ni suka sangat cakap pasal khawin dalam blog dia ni.Haks2.Jangan tanya Ema kenapa.Tapi,yang mencuri tumpuan adalah terdapat dalam postnya tentang kajian Dato' Dr Fadzilah Kamsah terhadap bulan dan sifat orang yang lahir pada bulan tu,sekali imbas memang 'eye-catching' dan teliti betul kajian Dr Fadzilah dan sifat2 orang yang lahir pada bulan tu.

Jadi Ema tertarik dan nak tengok jugak hasil kajian yang dijalankan Dr Fadzilah Kamsah pada bulan kelahiran Ema BULAN OGOS!ARUSTUS!AUGUST!


Nilah hasil kajiannya : bulan Ogos

* Suka berlawak.
* Mudah tertawan padanya.
* Sopan santun dan mengambil berat terhadap orang lain.
* Berani dan tidak tahu takut.
* Orangnya agak tegas & bersikap kepimpinan.
* Pandai memujuk orang lain.
* Terlalu pemurah & bersikap ego.
* Nilai harga diri yang sangat tinggi.
* Dahagakan pujian.
* Semangat juang yang luar biasa.
* Cepat marah & mudah mengamuk.
* Mudah marah apabila cakapnya dilawan.
* Sangat cemburu.
* Daya pemerhatian yang tajam & teliti.
* Cepat berfikir.
* Fikiran yang berdikari.
* Suka memimpin & dipimpin.
* Sifat suka berangan.
* Berbakat dalam seni lukis, hiburan & silat.
* Sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk.
* Cepat sembuh apabila ditimpa penyakit.
* Belajar untuk bertenang.
* Sikap kelam kabut.
* Romantik, pengasih dan penyayang.
* Suka mencari kawan


KONKLUSI : Daripada hasil kajian yang dinyatakan Dr Fadzilah Kamsah,Ema mengaku (HE3) yang 80% kajian yang diperolehi memang terdapat pada Ema,sama ada kelemahan atau kekuatan..Bila lihat sekali lagi sifat2 yang ada kat Ema,memang tak percaya..mungkin ada sifat yang ada pada ema yang Ema tak mengaku..he3...tapi sifat yang ema paling suka sangat sensitif tapi..yang merajuk perlu ditimbang balik

dan yang paling menggaru kepala..'Semangat juang yang luar biasa..'..Setakat ni,ema tak rasa lagi SUPER POWER atau menjadi SUPER HERO berjuang..=D

dan yang ema tolak dan tak terima terus ' Kelam Kabut',memang dah tolak awal2 kuasa sepuluh..


p/s: Suka berangan?..(giggleblogger-emoticon.blogspot.com)

No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...