20 April 2011

Last Debate - ucapan apresiasi


Assalamualaikum..

Alhamdulillah...Tadi dah pun habis debat peringkat negeri..

Satu pengalaman manis yang tidak boleh dilupakan.
Terima Kasih semua..
Walaupun "gembira" sebab dah habis,ada juga perasaan sedih nak tinggal debat nie..
But...Life must go on.

Final debat tadi antara SMKA Tok Jiring tadi dengan SMK Sultan Ismail




Diorang punye debater 1Malaysia betul (india,cina n melayu)
Hak2..
But..Ema tak nervous mane sebab yang paling penting 
ENJOY 
Sebab kita tahu mungkin yang ni adalah last debat kitorang
Jadi..Ema ngan frenz pun all out la tadi

Namun..akur  juga dengan keputusan apabila SMK Sultan Ismail menang sebagai juara peringkat negeri
TAHNIAH!
dan debater terbaik adalah "the thorn among the roses.."
budak lelaki dari Sultan ismail

~But still..I'm having a FUN TIME...tak nervous sangat2..cume masalah comunication..teacher kata Ema kurang confident and tu bukan our best performance ..betul apa yang teacher kata - part yang bukan our best performance tu.confident?herm.tak takut pulak tengok multi races sekolah Sultan Ismail..PLUS!Ema suke sekolah Sultan Ismail tu..Diorang nie bijak jugak bagi POI (izin laluan) yang panjang2(hak2) dan aktif POI.tak lah Ema cokoh duk depan orang deliever "speech" macam batang kayu..(walaupun dimarah ngan budak KAKA sebab terima POI budak cina nie..T.T - "Kan saya dah kata jangan terima..terima jugak..haish.nak sangat")

Namun,Ema mengaku..Kump kami ngan sekolah Sultan ismail ada kelemahannya dan kekurangannya tadi...
Ema tak nak cakap panjang lebar lah..
Kepuasan tu dah ada..
Menang pun ..boleh la naib johan.Alhamdulillah..(menang jugak eh!)
Lepas nie boleh la tidur ^_^ ngan lena n dapat la study mane yang BANYAK tinggal

Last thing..
Ucapan Apresiasi

kepada coach2 Cikgu Salmi : terima kasih teacher sebab banyak curah idea..Minta maaf la kalau sakit hati cikgu..Minta maaf jugak sebab tak dapat penuhi permintaan cikgu nak jadi JOhan (dan oh yer cikgu..Kami tak buat2 kalah cekgu ^_^..kalau menang..lagi Puas n hepi jugak)
Teacher wan dayang jugak..Minta maaf kalau susah teacher n terima kasih sebab beri sokongan moral (Kita enjoy tadi Teacher!)
Cg Normala.Cg Siti Rokiah..Thank you my teachers..
Cg Raina and Husband,Cg bakar (walaupun tak sampai 5 minit..),cg2 yang lain..
Terima kasih cikgu2 sebab melatih kami menjadi debaters walaupun pada awalnya kami boleh diumpamakan seperti er...er..kulit kerang yang tiada mutiara dalamnya

Supporters2..Hak2..Aina n Amira,.Pelapis tahun depan.Kawan2 yang banyak beri sokongan moral dan berdoa untuk kitorang.n for my best friend yang memang tak makan saman..(he3,gurau jer),fakhriah..terima kasih sebab beri sokongan padu semenjak dari start debate nie.Sensei,arigatou sebab beri nasihat dan pandangan yang bernas..maaflah kerna menganggu tidurmu.Erm..

OH YER

MY TEAMMATES!DEBATERS YANG DISAYANGI SEKALIAN!


1st - Qily.~tak3.Aqilah Mt Amin..Terima kasih dan mohon maaf dipinta sepanjang perjalanan debat ni.Maaf la kalau banyak main2 gurau pelik ke(Mana tahu...)erm,thanx sebab bagi sokongan moral jugak sebagai teammates.Dan,ha2..anda memang sorang yang HONEST,DOWNNN to earth girl yang pernah Ema jumpa.Tak pelikla kalau orang memang suka Aqilah~

2nd - MADY~Tg Mardhiah..
JANGAN SUKE KALAU BACE!JANGAN SENGIH!
to mardhiah...terima kasih jugak sebab beri idea bernas kepada Ema.Terima kasih sebab beri sokongan masa Sal nak putus asa masa malam tajuk internet tu,Sorry jugak sebab buat mady jadi stress sampai jadi moody.
=.=

3rd - Fary~FarhahhH sAMsuDDin
Kamu bace nie yer Cik Farhah.
Jangan sedih dan ditangisi pemergian debat nie eh.Terima kasih sebab banyak tolong Ema juga dalam buat persiapan text,curahan idea dan juga sokongan.maaf la jikalau buat anda tak selesa...atau berasa dalam dunia kepelikkan jika berada di tepi Ema..(?),ada tengking2 marah2 ker.(ade ker>?)..Bacalah post nie ketika Sal tak ada kat tepi eh~hak3~
p/s:name tag "salma" tu dah come dah jahit ..kene tengok sudut pandangan lain baru ok~

4,5,6 - Zahirul,Sulaiman,fahim

Zahirul.Terima berbanyak2 sebab tolong kitorang buat persiapan debat nie.Sanggup mari malam2 ngan kerut2 mikir ayat POI ngan rebut.Minta maafla kalau buat rasa tak selesa duk ngan kitorang.Fahim..Next year punyer Debaters..Persiap la diri anda sebaik2nya.English jage tu eh!..terima kasih jugakla sebab sokong kami dari belakang dan berani tampil di atas pentas.
DAN!
berlian dalam kalangan permata yang ada..
Sulaiman.Kak Salma nak Ucap Terima Kasih berbanyak2 Terima Kasih.Kami semua memang terhutang budi dengan pertolongan yang Sulaiman berikan.Terima kasihla.Walaupun anda bukan debater, tapi anda adalah sebahagian dari Pasukan english Debaters!Terima Kasih sebab bagi POI bernas,concept idea yang kami tak terfikir,anda penggerak Minda kami semua termasuk Kak Salma sendiri.Walaupun sejujurnya,Kak Salma memang takut kalau Sulaiman ada masa first2 latihan (sebab ianya membuatkan Kak Salma rasa rendah diri pulak ngan Sulaiman..).mula2,memang debor jugak kalu sulaiman ada,tapi..lama2 jadi biasa.(takut masih ada )..maafla kalau Kak Salma buat salah silap atau tak "berbudi bahasa" atau cross line depan Sulaiman ngan muslimin2 yang lain masa latihan baru2 nie



LASTYLY..
FOR MYSELF..
I 'm so proud for myself.Ema tak percaya yang  Ema dulu2 yang mudah berdebar ngan takut sekali depan orang boleh molek2 cakap depan orang.Mungkin strangers boleh tahan sket..tak per la..But,I'm so happy that Ema boleh upgrade level of  confidence to the next level.Part yang paling penting Ema belajar ngan Cik Farhah learn ialah..
Hargai MASA Anda!
Semenjak hampir 2 bulan diikat dengan tali yang meminimumkan pergerakan Ema ni,barulah Ema tahu betapa pentingnya masa iaitu masa untuk STUDY!!
bila tak ada pa yang perlu dirisaukan,molek jerla ema tinggalkan masa begitu sahaja (molekla tu,sekarang ni pun main blogging..kata nak hargai masa..bio dah banyak ketinggalan)..
IShk..
minggu depan pulak PERKHEMAHAN PERDANA 
dekat SMK bukit Guntong.
Pelikkan..kenapa buat kat situ.Kenapa tak pilih jer Kem Telaga Batin,tempat tradisi..

P/S:Terima kasih Debaters SM KAKA sebab beri nasihat menentang sekolah Sultan Ismail yang panjanggg lebar dan menghiburkan~Terima kasih~.oh yer.Sekolah anda memang cantik..~Dan minta maaf kalau salah kata atau tersinggung dengan kata2 kami..


2 comments:

Dereon said...

tahniah ema!!!

Ema said...

Than You Syahir

p/s:Baru nampak smart gambar profile tu...he3

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...