12 April 2011

Strength...Chikara

Assalamualaikum

Sekarang adalah waktu untuk stress...1 minggu lagi untuk debate
Dapat pulak 1 berita dari teacher Normala.Berita yang menggembirakan namun terselit kesedihan....

Dapat surat dari JPNT pasal debat.
Katanya..

Quarter final : KTU VS Hulu Terengganu
Tempat : SMK Putrajaya,Setiu
MOTION : TODAY'S STUDENTS ARE SPOILED

Semi - Final : ...VS ....
tempat : SMK Putrajaya,Setiu
MOTION : INTERNET IS THE CAUSE OF MORAL DECLINE IN TODAY'S YOUTH

finale :  winner Zon A vs winner Zon B
tempat : ??
MOTION  : MAKING HISTORY COMPULSORY WILL PRODUCE MORE PATRIOTIC CITIZEN

***

Banyak sangat ttttt Ema nak kata..Yang MENYAKIT kepala buat Ema kurang gembira.Walhal,Ema buntu..sangat buntu..

MARAH PUN ADA...kata JPN,motionnya pasal "History.."..Sekali,dapat surat 1 minggu sebelum pertandingan(tadi).Tajuknya ialah ketiga2 tajuk yang telah dipertandingkan di Peringkat Daerah bulan lepas....
HAI JPN..syarat2 dah pun kata : tajuk yer  kena  kabo 2 MINGGU sebelum pertandingan. 

Antara yang merisaukan,tajuk Student Spoiled tu,sklh SMKA tok jiring tak berlawan langsung sebab sekolah yang bertndg tu back out..
Terus ke tajuk 2 untuk semi.Internet.Draw lock dah 1 hari sblm pertandingan semi tu.dapat opposition..
yang history tu baru final round .dapat opposition.
Yang history tu Ema tak risau ngat sebab 1 minggu lepas dah berlatih dah.
Yang RISAU ema..
Ema kene jadi menteri 3 isnin nie dibawah tajuk "student".confirm.
Ema tak tahu Ema boleh tak bidas hujah orang on the spot.Lebih2 lagi tak tengok kertas.Herm.Ema tak boleh jadi macam mardhi..best speaker yang jadi 3rd speaker.

Yang ke-2.internet.
Nasib baik ema yang berlawan mase semi baru2 nie jadi 1st menteri untuk pembangkang.Malangnya,kitrang tak sedia langsung isi gov,sebb dapat opp.Setelah dibincang,dengan berat hatinyaa Ema terpaksa menerima sebagai menteri 1 untuk gov.

Rungsing la nak ngafal 3 tajuk nie last minit gini..
Syuk,kene jangkit ngan syuk doh syukkkk..
Farhah yang kate firasatnya kite masuk Final berkata,peluang semakin cerah..
Ema jugak dulu kata,sampai 2nd round pun dah happy (1st kenelah menang tu)

Ingatkan,1st round dapat opposition untuk tajuk History.Sekali,camni..aish..buat orang kelam kabut.Nasib baik dia tak kabo mase hari pertandingan kan~he3~~


OPS.main tenet pulak.Nak kene siap keje BM untuk esok and nak kene buat teks .........

^_^

Give me strength..can't wait untill debate finish..

I Hope I can smile happily again.Hope soon..

OHH!kelam kabut tadi lam dewan pasal siapa sebenarnya yang naik pentas hari anugerah sabtu nanti.Nasib baik masalah diselesaikan dalam masa singkat.Nak buat macam mana,kesilapan teknikal keluar nama.

p/s: Thank you fakhriah..Sorry fakhriah sebab basahkan kain fakhriah..


No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...