16 April 2011

PIBG dan Hari Anugerah Kecemerlangan





Assalamualaikum

Hari ni ada perjumpaan PIBG and Hari Anugerah Kecemerlangan..
And yes!Ema..Anda diundang!
Bukan sebagai ibu bapa,namun sebagai pelajar..
Alhamdulillah.Arigatou Gozaimasu

PIBG start pukul 8.00.Kata ke Mak,suh p kul 10 lebih..sebab Anugerah stat kol 11..Tak apalah,mak pun awal pagi pergi skool dulu..ada keje.
Pagi tu foya2 lu..tak ada apa yang perlu diperdebarkan..
Tengok adek2 masa rehearsal..suke sungguh..

"Balik kekgi kene practice "bow" ngan ucap terima kasih datuk banyok2.."
"guane nie..aq tak pandai bow la..."

Bile dengar balik.Teringat tahun lepas ngan kawan2 masa hari anugerah kecemerlangan untuk PMR punya..macam2 ragam ada.Tak pasal yang Ema ingat Ema 'menyerenget' masa ambik hadiah..Aish..Lupakanlah yang lama,maih Ema citer yang tadi punyer..


10.00 a.m 

Pergi sekolah cam bese.Parking penuh punyer!..enth kenapa.last2 parking dalam kat parking moto pelajar.Dahla mari lmbt.Aish.Daftar n mak pun daftar jugak.Suke mak boleh cabutan bertuah,ha3..Tengok kat dalam dewan..
MAMPAT.penuh.Terkezut ema bila dewan penuh ngan ibu bpa.Biasanya tak macam nie.yang memberangsangkan,cikgu kata lambat sebab parents ramai tanya..bagus pibg tahun nie

Semua penerima hadiah di'kuarantin' kat lam kelas 3 ikhlas.Tak ada apa yang boleh dibuat selain keluar kertas,pen........tulis teks bahas =.=
Selepas habis PIBG...ambil tempat masuk dewan..
Oh yer!
Ema ketawa riang melihat pasukan ...er...apa nama yer  baju hijau koko tu..Kadet?Berkawad tadi..Semangat per!bagus sgt..bila kawad....tak ade smgt pulak tahun lepas.Kita tengok la yer tahun ni guaner(minggu depan tu minggu koko....)


Dalam dewan

Dipengerusi oleh Ustaz ngan Cikgu Suriani.Nak kate ke Ustaz benornye.."Rileks...cakap ster suter..." - tapi,patutkan Ema kata begitu?

Mula pengetua cakap..pasal kejayaan SPM n PMR.lepas tu ambil peluang nak mintak tolong ahli dun kuala nerus,dah ada peluang,ambik jerla..Nak mintak tolong dengan masalah banjir asrama n nak buat..apa tu dipanggil.Yang dekat padang sekolah tu ada tempat duduk seat bertingkat2 tu...HA!yang tu la..

Pastu Ayah Din cakap..Pasal PIBG.semngt betul ayah din!Suke Ema...

Lepas tu baru Ahli DUN kuala nerus cakap..Puji sekolah tok jiring bla2..yang tarik minat Ema..dia cakap

  • Nak tukar nama Tok Jiring.Itulah yang dibincangkan dalam mesyuarat PIBG.mungkin jadi Smka Haji Abbas..SMKAHA..Wahhh
  • Banjir tu..Tak ada apa yang boleh diperkatakan kecuali masalh antara urusan bandaran ngan menteri pendidikan
  • Yang padang punyer construction..akan dipertimbangkan
  • HA!YANG NIE! "Saya akan menyumbangkan wang kepada sekolah tok jiring.kalau sekolah lain saya sumbang RM5000..tok jiring saya ..."  Adalah parents menyampuk suruh bagi RM50 000.ha3...LAST2."Saya akan sumbangkan RM1O 000"..sambil tunjuk ke pelajar kat bawah "Ha,tu pelajar tersenyum tu..." - Suke Ema..
Lepas tu..Nasyid!
video

Tak sabar tengok nasyid..Suke ngat..Mule2 masa diorang start nasyid,Ema berdebar ke syahir syukri ngan Hanif.Ema pun gigit jari jer..Takut pitching lari ngan salah nyanyi macam rehearsal baru2 nie..Alhamdulillah,ok.Namun,yang menggeli hati penonton,gaya persembahan sorang ni.Tak nak mengunkit-ungkit kelemahan.Boleh diperbaiki lagi!Sebab nasyid sekolah akan bernasyid  di peringkat kebangsaan kat SMKA durian Guling..FAKHYY!!~durian gulinggg~

Pendek cerita.Bagi hadiah.Periksa dalaman dulu.Ema duk belkg sekali..nak buat camner..takdir..
Penerima anugerah memang ramai,namun..agak kelakar jugak..Ema suke tengok Chad.Belari keanak-anakkan sekali ambik hadiah.Ema kate ke inchi,abang dia macam kartun ambil hadiah.Suke inchi.BTW.pink inchi tadi~

KAK ZULAIKHA ISMAIL~

video



Akhir kata..Everything turns out to be smooth.And ok~And great!
BUT!After anugerah..terus ke bilik Akses untuk LAST PRACTICE!!!
YEssss!Bukan practice volleyball.Tapi debat punyer~he3..

 (kah2..tengah syok dengar fahim bahas menggunakan....BISKUT..teaher salmi - "doh,awok nok bawok biskut ni g bahas kekgi...?" )


Terima kasih kepada CIkgu Salmi n Teacher Dayang kerana sudi luang masa bersama..
Terima Kasih Allah kerana memberi peluang kepada hamba-mu yang tak beberapa layak tadi..

Insya-Allah.We going to do our best.I have a feeling that we maybe not going to be the 1st in state level (which i'm excited!!!)..But we are going to do our best to not make a fool of ourselves in the competition..Yes..


p/s: Tak sabar...EXCITED!Bila habis debat I can go back to my old life back..But I hope not to soonnn..Quarter must pass.Semi and Final is optional~he3...

oh yer...

MY ALLERGIC IS BACK....MY CHEECK IS RED...!!
Ema,hang sumbat apa lam mulut hang semenjak 2 menjak nie...


4 comments:

uwmaisarah said...

haaa....ema makan ape tu.....

Ema said...

aiyoo...
ha3..
mknn kt atas meje tu.mknn hamper yg ada lam bilik akses la..
bnyk yg expired.xpi,ada lg yg blh dselmtkn...

Syauqatul Wardah said...

sukanya sekolah!
rindunya sekolah!
kak b2 suka sekolah! ='(

hah, Ibu kak b2 pergi, ms tu kak b2 ambik MUET, hari sama, Ibu kak b2 ada ckp sekolah nak tukar nama dah, waaa~~(x tau suka ke x , hehe, hilang la SMKATJ jadi SMKAHA?)

tahniah! oh, Ema masuk debat ye ^_^ debat. BI?

Ema said...

SMKA Haji Dato' Abbass..Dengar2 tahun depan..

Hilang dah nama tok jiring yang begitu cantik..;mmg tak leh lupe.bila ingat nama tok jiring.ingat lencana hijau kuning tu..huk3..\


Yup..Bi..

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...