2 January 2012

Ema dan Future


Assalamualaikum

kaifa halukum?Harap 2 semuanya sihat.Termasuklah yang berada kat PLKN tu yer.Yang dah berlepas ke kem masing2 kelmarin.Ema doakan kesejahteraan dan keselamatan kawan2 semua.

Hari nie ema just nak coret2 pasal suatu future.Mungkin..YURP!insya-Allah.
Pasal apa eh?
Pasal nie kot 





Pasal apa eh buku nie?Bacalah tajuk,100% anda faham tanpa ragu2.
Baca tajuk,pasti dah tahu tentang apa yang ema nak buat nanti.
Tapi asalnya.Tak ada terlintas langsung dalam kepala ema nie nak take this as an occupation..
Tapi disebaliknya,occupation asal memang ada kaitan dengan occupation nie.
Teaching.Sounds plain.Tapi ema akan menikmati setiap saatnya jika dapat menjadi seorang pendidik.
Ada orang tak tahu cita-citanya.
ada orang tak sure nak buat apa.
ada orang ikut cakap parents.
tak kurangnya tak kisah nak buat apa.

Ema harap cita-cita anda sekalian bukan seadar mengejar nama dan kemewahan.Cita-cita bukanlah satu permainan.
Ema nak pastikan ema menjadi seorang yang menikmati dan berseronok dalam melakukan pekerjaan nanti.
Tapi mesti semua orang tahu kan Occupation nie nanti banyaknya cabangnya?
ambik Laws?Human resources?Technical?Medic?Politic?
Nie mungkin the best part dalam menjadi seorang Pensyarah + juga sukar
Banyak sangat pilihan.
Tapi pilihan ema 
Sesuatu yang ema enjoy buat + dapat beri sumbangan kepada org lain + suitable for my personality + mestilah jugak tidak melanggar hukum Allah + dapat membantu kehidupan ema masa hadapan dan juga kriteria yang panjang lebar yang lain

Hik3.Ema asyik cakap pasal pekerjaan ema.Ema nak jugak tahu pasal my friends Future.Apa pulak eh.
OH!apa bidang ema nanti.Mestilah SCIENCE!
Tapi siapa yang tahu future ema sebenarnya.Allahualam.Ema cuba mengatur strategi.My mom thinks i going to be a teacher like her.-Really shocing for her-.Not just my mom,but everyone else.teachers and friends.They believe i had the potential to go far.So I didn't believe myself?
I do believe in myself.Just upgrade my job-to-be years ago.
PSSSTt!!!my secret to my dear blog.Here is a secret.
Ema masa kechik2 nak jadik
Kindergarten teacher>primary school teacher>high school tchr>lecture kat maktab>and last________

See how it grows with you.The more mature u are,the more mature ur mind is.
Ema belum mature lagik.Under the process of maturing..
OH!

I'M 18 YEARS OLD!!!





p/s:Imagining myself in a  lab doing a research.Making a book myself or..teaching in a hall with few students.But I still need to work n improve my communication skill with others.T.T


No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...