24 January 2012

Kerangupan Biskut



Assalamualaikum

Malam semua.Hari nie last day cuti raya cina.Dan hari nie ema nak "uji" resepi biskut nier..sebenarnya bukan nak uji,tapi nak makan.Ema dah buat dah biskut nie lam post  minggu lepas.Tapi resepi nyer lain sikit.Nak cube..Conclusinya..ERM..tak ranggup la~T.T





Biskut tu ranggup pulak kali nie atas beberapa sebab yang tak diketahui.Yang pasti kali nie ema rasa kurang gula.Korang tahu biskut famous amos tu bila makan rasa manis sangat kan..SEBAB DIORANG LETAK GULA!!
YER GULA!
bukan gula biasa daa..gula perang terlebih sudah..Korang bau biskut famous harum semerbak sejauh 10 kaki saja tu sebenarnya bau gula perang yang dibakar.Best sangat.ermm..kalu masuk Giant Terengganu,konfem bau famous amos yang paling menyengat sekali.
Bila makan..nak lagi

Atas beberapa faktor tertentu,ema akan mencuba resepi  biskut ini lain recipes plak macam lam post ema INI,harap2 la ranggup.Tapi nasib baik budak2 3 orang kat umah nie kata sedap walaupun rasa foamy sikit..

Dah look out in the internet dan ramai mengesyorkan guna EMPLEX


1 sudu kecil emplex bagi setiap 500 gm tepung..Tak tahula plak nak cari mane emplex nie.Nanti ema nak outing ngan anak2 mama kat giant next week,boleh la beli ^_^.try la sikit.Yang pasti biskut tu nanti rasanya janganlah..




MACAM KERTAS PASIR!!



No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...