11 January 2012

Drive me to no where


Assalamualaikum

Kelmarin kakak balik.dan sudah tentu ema dapat mengagak apa yang dia akan tanya ker Ema.Dengan panjang lebarnya dia senyum,

"Dah,bila nak belajar mandu nyer..piqah(sepupu) ambil lesen dah"
dalam hati.."Haish,soalan tu jugaklah dia tanya.."
Bukan tak ada masa nak jawab.Tapi dah hampir lupa + tak semangat + malas (sket)..atau bnyak..
Semangat memang semangat la nak drive.Balik perlis 3 minggu lepas siap bawak balik buku driving test  400 soalan nak ngafal,buku nota,baca sana sini situ untuk driving test berkomputer.Balik Terengganu,sunyi sepiiiii jer.
Last2..Off jerla.Ada tugas lain pulak.Angkut sidai baju hujan-hujan,kerut2 dahi mikir nak masak sayur apa..sudahla ema buat rosakkan satu bidai tingkap(HIK3),bidai tu tak boleh tutup dah,dan perkara2 clumsy yang ema buat (takleh tulis banyak2,family member baca..kantoi kan)

Last night,ayah pun sok seh sok seh kata piqah dah drive dan so on.Mak pulak kata nak suruh daftar...tapi hari ni senyap sikit.Kecuali sorang.Kakak la.Soalan driving yang tak ada penamatnya.

kata ke mak 2 hari lepas,cik piqa kata PSM nanti pakai kereta auto bulan Mei.Tup Tup kat Utusan hari nie <bawah sekali kat cover>
Driving Car from manual to auto Jun nie kan(tak ingat dah)..
Advantage ker?tak pulak rasa..sebab manual nie lebih mahir sikit kontrol kereta masa nak main brek2(jika pandai)

Kakak pun balik2 tengok Merlin..balik cuti study untuk 1 more paper.Minggu depan ada test final paper =_=.Sempat ketawa tengok Merlin seharian..

Driving?Ema tak kisah jer.Tapi bila dah hilang mood.Nak pegang stereng tak rasa enjoy+tak semangat+tak yakin.Jadi berdebar pulak.Kan nanti Fail pulakkan.Nauzubillah.Harap2 tak.
Tak apalah.Driving test tu berminggu-minggu,berbulan-bulan boleh tunggu jika ditakdirkan.Ema akan ambik jugak suatu hari nanti.
Rimas jugakkan ada orang mengacau dan mengungkit-ungkit perkara kita tak suka.Macam kita harapkan orang tak sebut sesuatu perkara yang kita harap ia dilupakan.Tapi dia nie memang saja2 nak cakap biar kita "seksa"..HA3

But now i just want to be feel relax and find more courage..Who knows what will happen in future..



p/s:Dapat tawaran Institut kemahiran Antarabangsa Showme(?) yang mana orang lain mesti dapat jugak..tapi tak berminat.Maidam pun dah buat offer nak hantar pelajar PEREMPUAN sahaja ke jordan berdasarkan markah trial.COOL kan~untuk bakal2 sakit puan.Tak Berminat =(


No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...