13 February 2012

Aku bagaikan Rapunzel


Assamualaikum

Here is my story....

I'm stuck in this house FOR A VERY LONG TIME like a rapunzel in her tower...
People go to PSM,and i'm still on my bed
People go to work,and i'm doing my laundry
People go outing with friends and i'm doing nothing
People meet friends and i meet mr. and mrs. vegies every 12 p.m.
People worried about homework,and i'm worried about my meal taste - too sour or tasteless-

Rapunzel oh rapunzel...



I'M B.O.R.I.N.G thinking about the same things everyday
i'm seek for adventure..
Rindu untuk rasa gelisah bila rasa cam kerja sekolah tak siap
Rindu untuk rasa berdebar bila kena debat di hadapan khalayak ramai - tapi rasanya 1st experience dah cukup dah-
Rindu untuk takut bila kena jawab soalan cikgu- Cg BM terutamanya,chance 50/50 nak jawab soalan out of the boxnya..
Rindu bila kena berlari satu kawasan sekolah dari penjuru kiri ke penjuru kanan.
Rindu bila nak pergi PUM beli burger RM1.50 dan 100plus-diblock setelah KPM melarang jualannya-
Rindu bila pergi sekolah pagi-pagi buta bila tak ada orang langsung kat sekolah -Gelap gelita,dahla jauh kat tingkat 3 plak tu..nasib baik dah terbiasa-
Rindu bila kena kejar van luar sekolah takut kena tinggal -orang tak percaya ema naik van =_='
Rindu bila guna phonebooth setelah kena tinggal van menggunakan kad Premium Phonebooth - En.Phone card -mak pun dah baisa ambik,kadang-kadang marah,bazir duit van 
Rindu bila duduk kat perhimpunan 
Rindu bila kena bertugas kat library
Rindu bila dapat cium haruman buku-buku baru kat Pustaka - tapi tak pinjam pun-
Rindu bila adik-adik junior sebut "Assalamualaikum Kakk" - boleh rasa tuanya..
Rindu bila nak galok-galok,ketawa,gembira sedih dengan kawan dan lekatkan tangan kat fakhriah walaupun ditolak berkali-kali - rutin harian dengan best friend



******

Simply..
I'm exhausted trapped inside the house with no adventure
Terpaksa bertahan 4 bulan lagi sebelum pengembaraan Universiti bermula

Am i rapunzel waiting for someone to pull my scarf??
^_^




p/s:Buat pizza hari nie.Tak Jadik ..Sedih.Mula-mula melekit,letak tepung.lekit lagi.letak banyak.masak-masak,doh tak kembang.Adakah kurang yis atau air suam terlebih panas sehingga mematikan Yis,maafkan ku pizza



No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...