9 February 2012

selamat tinggal laptop


Assalamualaikum

2 minggu lepas ema download game sampai tenat komputerku dibuatnya.Virus merebak ke seluruh laptop sampai tak boleh nak main internet.Yahoo messenger hantar benda-benda pelik.Apa nak buat,report ngan ayah ler terus dibawa ke Klinik Komputer..

Doktor Komputer NZR tu kata,dia takut nak clean virus tue.Al-maklum.Komputer ema tak ada antivirus latest.Takut nanti merebak pulak dengan laptop orang.Jadi,terpaksa di reprogramkan balik semuanya =(.Semua benda tak dapat dapat diselamatkan..Sebenarnya,dah back-up dah semuanya.Document,picture dan lagu-lagu kesayanganku dalam pendrive yang Sekolah bagi tu.Sayangnya,kena virus pula pendrive tue..
Kata ayah..Buang belaka la program dalam pendrive lepas tu bagi orang lain..

APA!
TIDAK AKAN SEKALI!!
Pendrive  merah 8GB nak bagi orang buat apa.Ema perlukan kamu lagi cik Pendrive!







Alhamdulillah.Komputer dah boleh check out dari hospital setelah berminggu lamanya dalam wad ICU tadi.
Akhirnya,cik laptop dah hilang ingatan.Tak ingat tuannya sendiri.Apakan daya.NAsib badan dikandung virus.
Tapi..Orang kata buang yang keruh ambik yang jernih kan.
Ada laptop baru punyer.Katanya suruh tengok dulu..pilihla antara mana yang ema nak.BARU atau same ngan lama..
yang lama punya daa


Oleh sebab Kualiti lebih baik dari kuantiti.Terpaksalah ema gadaikan laptop ema yang lama tue.Tak lama pon.dapat dua tahun lepas sebagai hadiah masa dapat 9A pmr dulu.
Alhamdulillah.Yang ini lebih baik walaupun RAM sikit.
Apa yang penting..jari-jari ema pun taklah rindukan nak main butang-butang laptop nie~

My new little baby ...err...dunno.Korang tahu tak *jantina* apa  komputer/laptop yang korang
pakai sekarang?




2 comments:

uwmaisarah said...

babaiiiiiii.hehe

Ema said...

HUK3...cedihnyer.Tak apa,dah ada penggantinya pun~

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...