7 February 2012

Apabila buku ini tiba di perpustakaan ex-sekolahku



Assalamualaikum

Berapa orang dalam kalangan pembaca blog suka baca novel English.Mesti ada jugak kan?Nama kan "pembaca"blog,takkan tak baca sikit pun.
Almaklumla.Saje jer tanya sebab singgah sebentar kat laman web Pusat Sumber SMKA Tok Jiring.My Ex school.Bekas librarian kat sane.
Sekali sekala menjenguk berita terbaru pusat sumber dan jugak sekolah..
Tup tup.Juniorku mengupdate post pasal Novel English terbaru yang telah disumbangkan oleh Scholastic.Arigatou Gozaimasu.

Tapi bukan buku English sebarangan.People judge a book by its cover.But the cover is a one method to attract the reader.Publisher takkan nak jual buku yang kulitnya macam artifak.Only a best seller book can pull it off..

Antara buku yang diterima






DAN BUKU YANG BERJAYA MENANGKAP MATA EMA sampai ema pun tersengih sorang tengok-terkezzut.Ada jugak buku nie kat sekolah

l
l
l
l
l
V


Peranglah nanti team jacob ngan team Edward kat sekolah semata-mata nak baca buku ini.
Aduh...HAHAHHAHA,Sure penuh list peminjam2 buku EDRWARD-or-JACOB.Harap buku lain kat pustaka jugak pelajar masih pinjam..Tapi sayangnya,buku ini tak boleh pinjam lagi sebab baru sampai,jadi pameran kat depan counter~
Berapa orang akan tanya

"Boleh tak pinjam buku ini?"
"Bila boleh pinjam buku ini?"
"Simpan buku ini untuk saya"

Ada yang paling kelakar - teruk- siap sembunyikan buku yang dia nak pinjam kat rak orang tak pergi.Sampai begitu sekali



p/s:Perbanyakkan jugaklah buku PTS kat pustaka sekolah.Ramai peminat PTS



No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...