5 March 2011

Diari Debat


Assalamualaikum

Yes.Today ada latihan debat lagi...AHHHHHH
entah kenapa,dengar je perkataan english teacher sebut mase datang sekolah tadi..waser betul3 stresssss
EEEEEEEEEEEE...hak2,entahla,berapa lama lagi ema dapat bertahan mendengar perkataan english.Hak2
Hari ni..latih debat lagi,menggunakan posisi yang sama macam khamis baru ni.But this time,more prepare with text and some kiu card..cute one too~bolehla belek2 tak payahla pakai kertas beso pegang tangan.
ok,Ema start dulu as a first minister in government team..
Sekali lagi,ema jadi pelik sebab ada semangat nak cakap.Entah dari mana semangat 'membara' tu datang.P.O.I  from teacher Salmi..err..apa eh teacher tanyer?erm..tok ingat pula ema ni,lupa2..Tapi,belit pulak ema waser ema jawab.(kadang debor gok bila teacher tanyer..frenz tanya boleh la main galok2 sket)..rasa best pulak bila debat,bila tak debat..waser malas nak debat..herm*think*

Everything going smooth on the next minutes with POI pun boleh la terima~sampaila satu masa Teacher Normala ketuk meja 2 kali
*KOK*KOK*

"EH..ketuk 2 kali..ketuk 2 kali...errrrrr.."
"tamat oh ke masa?"

"Habis masa,boleh tutup ayat.."

"Biar betul,dok masuk g bab penting"

Baru la terasa rugi..Ema waser ayat tak panjang mana,tapi banyak lagi tak kabo..hu2,tak masuk la issue penting ema nak debat.rugi pulak waser...mungkin POI lama ngat dan Ema cakap banyok masa jawab POI,hak3..
Lepas ni kene potong ayat n biarkan ayat jadi ringkas dan padat..herm....
*gulp*
Dok ngafal lagi ayat
sudahlah esok latih guna mike lam dewan

*gulp*
Rilekssss~Ema tak tanding isnin ni..Ema sebagai governement side,isnin ni first match,Tok Jiring sebagai Opposition Team,mungkin Ema jadi reserve.Insya-Allah,kalau menang round tu,draw lock balik untuk next match,kalau dapat government untuk next match,tajuk tetap..Ema yang pulak akan naik pentas.That day jugak akan adakan next match kalu menang first round....
Doa2 la,2nd match undi,dapat opposition team...Advantage sket..for me~hak2...n team jugak sebab boleh kukuhlan lagi issue n case line yang kene rebut~

No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...