8 March 2011

Parliamentary Style Debate - KTU


Assalamualaikum...
Syukur Alhamdulillah...Tamat jugak la Bahas ni,Buat Masa NI.

Alhamdulillah....

SMKA Tok Jiring menjadi Johan untuk Pertandingan Bahas Ala Parlimen KTU!

Syukur sekali..tapi,
ada jugak stress sikit..sebab lepas nie kena debat lagi ...0_0

***

Target kitorang tadi cuma satu..Harus.Wajib!menang semi-final hari ni.
Dah,2 round sebelum pun dah menang tanpa tanding.Malu la pulak nak kalah kat semi-final nanti.

Semi Final debater - Ema,Tg Mardhiah,dan Aqilah Amin

"Internet is the cause of moral decline in today's youth"

Gementar..er..debar sikit.Macam yang ema post dalam post sebelum nie.Tapi,bila dah tengok first speaker opponent cakap.Boleh dah lihat advantages kepada Ema untuk Debat menggunakan isu ema...dia nampak tak semangat sket
Yang malunya..Errrr,berapa kali dah ema salah sebut..Tersasul tajuk,tersebut tajuk debat  sebelumnya,tersebut kumpulan Ema ema sebagai Gov team,padahal opponent(HAK3)..dan macam2 lagi ^_^,
Alhamdulillah,semakin lama,waser seronok pulak debat ke orang ni..Last2,keluar jer apa yang nak cakap asalkan point ada..Hemburkan sahaja asalkan mesej disampaikan~

~yang nextnya Tg Mardhiah.~
Ema suka mardhi debat sebab dia fluency bagus jugak,selain itu..dia ni ada style tersendiri yang pandai pikat orang..

Aqilah Mat Amin..Baguih orangnyer.Peranan dia mendebat semua isu kerajaan,on the spot.Alhamdulillah,pandai jugak dia bermain kata2 dan tak tersekat-sekat..

Lastly,Result bagi semi-final
>> Tentulah Tok Jiring menang ~(hOORAY!)
>> best Debater - Tg mardhiah Tg Nazmi

****
FINAL

Jumpa dengan Sekolah Teknik Airport.Selepas buat undian.Dapt tajuk Opposition lagi dibawah tajuk 

"Subjek Sejarah  diwajibkan untuk lahirkan warga yang patriotik" -in BI la..

Selepas tu,terus dikuarantin.Dalam masa kuarantin nie kita discuss pasal isi yang nak debatkan.Alhamdulillah,point2 semua ada sebab bantuan cikgu yang bertungkus-lumus cari idea.Terima kasih

Debater for SMKA Tok Jiring
Farhah,Fahim..n the third debater kitorang pilih Mardhi sebab dia dapat best Debater..
Stress memang stress bagi Mardhi.Tapi,Ema Tahu..Mardhi memang boleh buat punyer!

Bertembung dengan sekolah teknik mungkin ada satu isu.Ema dah tengok debater diorang berlawan..
Ada yang kurang confident,ada yang confident..ada yang rude..

*tak nak cakap panjang pasal apa yang terjadi*

Alhamdulillah,nasib menyebelahi kami.Walaupun tak kisah menang ke kalah,Asalkan kitorang masuk Final sudahla.Tapi,kemengan Tok Jiring menimbulkan ketidakpuashatian kepada sesetengah pihak..

Dah menang except jerla..kalau kalah pun,bersyukur jugak..

Sekali lagi,Tengku Mardhiah dijulang sebagai Best Debaters from KTU!
Tahniah,
haish...budak nie tak percaya dia boleh jadi best debater sampai tarik kain orang..Ya Ampun


*****
~Ucapan Apresiasi~

Buat Cikgu - cikgu yang memang handal dan bertungkus - lumus coach kitorang..Cg Normala,Ch Wan Dayang,Teacher Salmi,Cg Siti Rokiah,Cg Raina..
Suami Cg Raina,Che Wan Takwa..Muzammil..
Teammates,Cik Aqilah,Cik Farhah..Madhi..Zahirul,Sulaiman,Fahim..
Semua yang bagi sokongan kepada kami saat kami nak hampir putus asa..
Terima kasih..

Khas buat kawan baikku Fakhy~terima kasih bagi semangat saat Ema nak jatuh rebah~HE3~
KAWANKU!tak sabar nak masuk kelas semula esok!dah hampir 2 minggu tak belajar.Waser rindu nak belajar semula kat 5AI~

Kepada semua Yang bantu kami,terima kasih banyak..sama ada langsung atau secara tidak langsung

***

LASTLY!!!
I WANT TO DEDICATE MY WINNING TODAY BECAUSE I DETERMINE TO WIN TODAY FOR MY MOTHER!
Because today is her Belated Birthday~


Selamat Hari Jadi Buat Emakku tercinta
Malam ni outing ngan family..
bolehla celebrate puas2 neh~
^_^


No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...