7 March 2011

Today!

Assalamualaikum~

AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
"It's Today~"

Not much pressure~....really?
Hak2,baru balik dari sekolah kol 11.30 tadi,last rehearsal before ...today
Hari ni Grand sikit.Cewahh..Ada VVIP mari.Kah2,bukan sape pun..ada Cg Raina,En Che Wan Takwa - suami cg raina,ada Muzammil!
Ok.Ema tak alert pun muzammil datang. 0-0
Tak perla,baguih jugak datang,boleh tolong improve sket debate kitorang yang newbies lagi ni...
Malam tadi rehearse kat venue Debate,kat kelas jer..tak guna dewan.Debor,tak debor sangat.Sebelum kitorang start debate depan orang 'ramai',En.Che Wan Takwa  bagi nasihat ke kitorang sebelum start debat.Nak hilangkan gugup tu..
Fuh.first to start.Ema le..

Memang DEBOR jugak nak start,dengan muzammil tengok pelik,En Che Wan fokus betul,Cg Raina lagiila fokus..Cg lain dah biasa2 dah..
Masa start beri salam,muzammil tiba2 buat gaya pelik
"Apa kebenda tu?"
dia senyap lagi...tak beritahu apa maksud tu..Silent language.

"Eye contact"
"OHHHHH..eye contact...kenapa pulak tunjuk muka..>-<.."he3..
Cakap lepas cakap..boleh la tahan,ada semangat sikit.Cuma,ada feeling baru sebab ada orang yang lebih terror debat ni tengok..rasa tergolong dalam orang ni pulak..HE3

Alhamdulillah,habis jugak debate..Startla Cg2,En Che Wan Takwa  n muzammil komen
  • nak jawab soalan kena kurang sket ayat
  • nada kena tekan lagi
  • baca teks (boleh teka sape kate?)
  • gramatical error - same person -
  • concept perlu tekankan biar paham
  • sumber fakta kena beritahu
  • kena S.E.R.I.O.U.S
Yang paling menyengat En.Che Wan Takwa kate..Style kitorang dalam debat sama la..Tak ada beza.Satu lagi..minum air banyok sket.Herm3..
Kena ada gaya..
kena ada gaya tersendiri..
kena ada gaya tersendiri..
mungkin ilham datang dalam mimpi nanti.he3~


4 comments:

uwmaisarah said...

go go!
berlatih sampai tak letih! wahaha!

Ema said...

Hak2..berlatih sampai tak letih..camner tu,wasenyer macam samapi tido..he3

Terima Kasih Kak Sarah..~Mrilah datang sokong pasukan kita esok..Baru semangat sikit Ema nak debate esok~

uwmaisarah said...

haha..camtulah kot,ekeke :)
kak sarah malu la nak jenguk muke kat sk, ekeke ;)
takpe, ema buleh! go go!

Ema said...

Buat apa nak malu2 nak tunjuk muke kak Sarah yang dah lawa tu~

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...