3 March 2011

Gettin better n better

Assalamualaikum

Wah..lega nampaknya awaks2 pelajar tok jiring ni dapat cuti hari nie..Dah kira enjoy pun kalau dapat cuti straight sampai hari sabtu nie..

For Ema n others Debaters..kena la mari sekolah hari nie..
Oh yer..mari lah kita bersuai kenal ngan debaters2 opposition (pembangkang) sekolah kita yer~






Si Baju birunya,Cik Aqilah Amin selaku ketua pembangkang..2nd speakernya yang sedang menjenguk di belakang,Cik Tg Mardhiah n the last one is En.Tg Zahirul si red riding  baju melayu sebagai the third speaker..

Ema?
kan dah kata reserve jer..aish..
Tapi,ingatkan Ema ngan farhah reserve..tapi,tadi..mari pulak Sulaiman selaku pembahas BM nie..maknyanya ada 3 orang..jadi 2 tempat reserve tu tak tahu..
tak jadi reserve pun ok jer..jadi reserve pun ok jugak,cuma..kena aware la sikit takut2 debater tak boleh debat tak pasal2 kene ganti,teks pun tak tahu nak cakap apa..herm..

So,ema ngan farhah mari jer pagi tadi.Kitorang ingatkan tak buat apa..cuma tolong budak 3 orang debaters ni cari isi,Sekali mari teacher Salmi suruh kitorang buat debate betul..Government menentang Opposition..

Rungsing sekali nak kene cari idea + takut nak debate depan cg..ha2,teacher normala pun  curious nak dengar cara ema baca sebab ema tak pernah lagi speaking depan teachers2..he3

Tapi,rileks la...cg pentingkn opposition jer..keje kump Ema,pertahankan pendapat ema....Lack of times and slow writting :P,it's time to Debate

First to start..of course la PM,dan orangnya Ema lah.hak2,ye la tu suka benor nak start dulu..nervous betul..dahla preparation kurang..tulisan tak boleh baca..malu2.kene jugak P.O.I ataupun kena tanya dengan pembangkang ngan cg ,alhamdulillah...boleh jugak jawab...

Tapi,waser best pulak main bahas nie..main POI,cakap2..intonnation penyampaian..really have enjoyable time ngan grup debate tadi...walaupun ini first time,masih jugak rasa lack of issues and point.kene kuatkan case biar pembangkang takleh nak kata apa,in other words 
~i'm helping my friends as the oppostion to prepare for the competition..no ambush them~
Don't worry Ema,HEHEHEHEHE...bukan Ema yang akan bahas nanti..


Dengar kata cg nak buat competition kat dewan sebab sekolah ema sebagai host,nak ambik jugk advantage ni nak duk kat hall n sekolah lain buat kat kelas jer..accept jerla~

No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...