14 March 2011

Holidays?

Assalamualaikum

Selamat bercuti buat students2 Malaysia (dibawah 17 tahun jer ;D)

tak caye pulak.cuti dah dia..cuti half 1st term pulak tu....Maknanya..
3/4 lagi,sampaila SPM
Ya Allah...
Deras sahaja masa berlalu..
Lepas tu cuti panjang..ambik lesen (x9),pas lesen..masuk U..pas masuk U konvo..pastu khawin..ada family.HAK33333 (jauh melayang~~~)

banyak lagi peringkat2 nya..Moga2 dipanjangkan umur untuk meneruskan ke peringkat2 seterusnya.Aminn

Cakap pasal cuti.Selepas start cuti,terus sekolah buat kelas..
ada kelas BI,CHEMIA,AMM,BM,BAT.alhamdulillah.Dah tamat sudah episode kelas cuti terancang ni.Bukak pulak episode "kena buat keje koloh + kerja cuti terancang"..
Sebenarnya nak kata terancam,tapi...tak elok pulak.tak berkat pulak Ema nak siapkan kerja bertimbun yang tertunggak akibat tak masuk kelas hampir 2 minggu.Nak kena siap secepat mungkin ni.Lepas tu nak kena cover subjek yang tak sempat belajar ngan cikgu lam kelas...Memang teruk awalnya..
Add Math la..masuk kelas jer pas habis debat tu..memang blurrx3.Masuk kelas add math kelmarin pun blurr jugak..baru 8.10 a.m,cikgu cam dah start lame dah..Sedih + geram + rugi pulak rase

Yang bestnyaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tak waser stress nak belajar semue2 tu sendiri...otak ini tak mampat untuk belajar sendiri.tak rasa serabut.Mungkin sebab tak diisi oleh penerangan cikgu yang panjang lebar2 (yang bernas) - ini kes BIO punya pasal...add math more kena cikgu kene terang sket sebab cikgu belajar tak ikut buku

BM...
HAK~tak boleh diringkaskan...memang KASIRATUN kerja rumah..
Kes cikgu tak masuk 1 minggu
hari rabu tu cg masuk 

" hari ahad saya suruh buat karangan jalan raya masa saya tak masuk kan.....buat yang tu,hantar pas cuti"

"hari isnin saya tak masuk kan..okk,nie keje tatabahasa"

"saya nak awak buat pembetulan untuk  semua soalan yang markah tak penuh TOV baru ni"

"karangan A yang kurang 28/30 buat pembetulan..karangan B kurang 78/100 kena jugak -
kesimpulannya..kena buat semula semua karangan panjang lebar tu - ."

"okk,yang nie spm 2010 saya nak awak buat karangan rangsangan dan pilih 2 karangan umum "

"komsas saya nak balik nanti - ditunda esok selepas dipujuk rayu ^_^- "

ha3~sebab tu Ema suka subjek BM tahun nie..ada peningkatan n nampak bertenaga sikit dari kebiasaannya~

OH YER..
EMA JELOUSSSSSSSSSSSS

haish.bukan jeles kaple ka-ple.buat kawan Ema dua orang nie yang diundang menjadi  tetamu Allah ke Baitul Haram,menjejakkan kaki di tanah suci.
betapa betuahnya 2 kawan Ema ni yang mendapat peluang sebegitu rupa..
Moga2,Ema pun dapat ke  tanah suci Makkah dengan keimanan dan ketakwaan kepada Allah.Amin.Insya-Allah.Bolehla ajak Fakhriah kan~kan kan~
Syahirah tu,cepat2 la sembuh sebelum berangkat ke sana nanti.Tak best jugak kalu sakit2 nanti kat sana.Doa banyak2 supaya diberikan nikmat kesihatan sebaiknya.Buat Aisyah yang sudah pun ada kat Makkah.Doa2 dapat melaksanakn ibadat umrah dengan sempurna  - dan tidak dikenakan Dam -


Doa buat semua mangsa Tsunami dan gempa bumi selamat dari bencana yang bakal datang (kebocoran nuklear n gunung berapi) dan lain2,dan doa ema sebagai hamba Allah supaya kita sebagai insan biasa dapat meneruskan kehidupan kita seharian dengan penuh barakah dan rahmat.Moga-moga mendapat petunjuk dan rahmat Allah selalu..
Amin


No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...