18 March 2011

Ema bosan

Asslamualaikum


Huk2..Esok last cuti kawan2.Ema betul2 tak nak cuti ni habis dengan cepat.Tapi,cuti sebenarnya tak membosankan sebab kita digegarkan dengan berita yang macam mengenai hal ehwal semasa ni.Ditambah pulak dengan kerja rumah bertimbun n nak kene studi balik subjek yang tertinggal..

Kelmarin pi sekolah.Tolong cikgu siapkan sijil watikah pelantikan pengawas.Ura2 dengar mengatakan fail sijil tu warna *Purple*...AISH,nie macam nak bagi advantage ke PRS pulak..kuning,macam mana nak blend in warna.Apatah lagi warna biru mpp punyer.HE3...Bayang warna fail PURPLE PENUH n  GELAP..
sah ema tak kenang

Bile p ambik fail tu kat cg Rohaya.
"ohhhhhhh"

tak gelap seperti yang dibayangkan,tak hodoh mana sebab ada design bunga..
tak macam tahun lepas punyer - plain warna putih...
mok bi pun 'puji' fail tu..Come sangat..

Oh,masa tengah susun sijil lam fail..dengar cerita Uyah dengan Cg Siti.Pasal budak kena langgar lari...semakin rancak cerita diorang,rasa pelik pulak sebab dia kate budak f3 yang kena langgar tu.Haikal..
Ema tanya.."Sekolah ni ke?"
Cg pun mengesahkannya..
Budak tu kena langgar lari.Motosikal dia kene curi selepas langgar lari.Koma...akhirnya....Innalillah..Meninggal Dunia...
Masa tak pasti,lupa nak tanya balik...Tapi,itulah dia..Dah kena langgar,curi pulak motosikal..Kasihan budak F3 tu.Moga-moga di ditempatkan bersama - sama orang - orang yang beriman di syurga dan mendapat syafaat di akhirat.Amin..
- Al-Fatihah -

---

Baru balik~Ni satu lagi kisah kuno Ema~Bila Ema kuno,memang kuno betul~Bila dapat maklumat,memang cepat dari orang lain...

Sepupu pindah.Aiyo..tak perasan pulak pindah.Dari duduk dekat kawasan bandar berpindah ke Kg Pok Jin(?)......
Mak ajak p rumah sepupu..kata sepupu buat jamu,Ema yang kuno nie pulak la buat tak betul...
"jamu?..saper pulak khawin?teruna dua orang tu ke? (almaklum..cuti koloh)"
Rupa2nya..Pindah
Kenapa?
Sebab senang sikit nak balik kg,Kampung dekat Maras.Duduk dekat Bandar.Memang tak patut tak patut.
Tapi,kesian jugak..anak 2 orang belajar kat sekolah bandar,sorang lagi shams..Nak kene ulang - alik bandar.Mak saudara pulak tak leh bawak kerta pulak..huk2


I'M SORRY MY FRIEND.I CAN'T DO IT..LACK OF TIME AND BUSY..sorry...



ESOK ADA KELAS BIO TAK?

No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...