2 March 2011

Report Sukan

Assalamualaikum

Aktiviti : Hari Kejohanan Sukan SMKATJ
Tarikh : 1 dan 2 Mac

Alhamdulillah....SukAN LAGI MINGGU NIE!!ha2,minggu lepas dah sibuk ngan sukan tara minggu ni pulak sibuk ngan kejohanan sukan..
LAST SUKAN BUAT EMA!!!!!
*dalam hati* AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

yang memang sedih tak terasa kejohanan sukan ni wasenyer mungkin disebabkan ada isu yang kena settle last minit nie..apa lagi.Debate la..Konklusi debate dah ada,insya-allah,Ema kabo mula la deh pasal bahas BI yer~

Hari ni kejohanan sukan dimeriahkan dengan pancaragam sekolah lembah Bidong,tak ambil dah sekolah Sesma macam tahun lepas...nak dengar lagu lain pulak.Tapi dia punya,errrrrr..apa dia panggil,tak ingat dah..ha2,tapi si pemegang tongkat (ketua) tu tak baling tongkat dia cam SESMA buat (ha2,itu jer isu yer,kah2..) takla,satu lagi..dia tak pusing 1 round padang..memanng tak best.. =.= nak dengar ye main lama sket,nak tengok dekat sket n 'menghayati'

Acara yang paling 'memanaskan' para perserta pembarisan....Duduk tengah padang lerrrr..Ada yang pengsan -  (good teamwork dari peljr yang spnts kilat angkat budak ni..tahniah-budak laki umah blue tu-)..Putera biru pakai kot tgh padang =.=,ada yang muntah 0-0..ada la jugak sorang ahli pancaragam ni yang nampak2 cam tak leh stand heat..gelisah sekali kawan dia..Aishh..kalu seorang tak ada,tak jadik pancaragam tu..btw,dia tu seorang peniup trompet~

NAK DICERITAKAN MASKOT TEAM2 NYER~ADA YANG TAK DIKENAL PASTI~macam rumah ema sendiri,yang putera punyer..

HIJAU : putera > buaya (ema ingat dragon..) puteri > pari2 nature?(no idea)
BIRU  :  DORAEMON!!!! > Putera , cute POCOYOO pale bulat bapok beso > puteri
MERAH : putera > pahlawan apa entah tak tahu(tak ingat)... puteri > semut
KUNING : putera > gabungan pakaian jaga gol hoki berduri 2 di kepala macam dinosour (EMA TAK TAHU) puteri > Honey Bee~

Sukan Tara tahun ni dimenangi oleh.....MErah ke?...tak ingat pulak Ema ni.Al-maklumla,dah tua..Kuning jugak yang yang no.3 - muslimat,no.2 muslimin menang..Syabas2~Boleh bawak balik hamper sutir..

Today acara lelaki...macam yang cik piqa cakap kat Bog dia..Sokongan penonton tak mengalakkan macam  perempuan punya..Tak riuh mana,ha2..puteri2 ambil peluang nak jerit sekuat hati beri sokongan padu kat team masing (orang laki kena kuarantin lam dewan)..Ema yang duduk kat kelas 5 mukmin jauh hujung blok boleh terasa 'sokongan' masing2..kalau nak tahu lari start ke tak lagi,Tunggula puteri2 beri isyarat suara diorang yang memang dah tiada batasnya masa tu..


Acara lelaki yang ema majoriti tak tengok sebab ada hal lain T.T...gerai pss yang >.<,walaupun  masih kaut untung banyak ,alhamdulillah...tapi,banyak lack skill of handling oleh adik2 pss,tak apa..masa ni la kita boleh perbaiki apa kurang apa yang kena diingati untuk masa akan datang..Rileks,Ema ngan senior pss lain pun face probs jugak thn lepas,gunakan semua tu untuk jadi better in d future ^_^

-------------------,HA333..Ema tak tahu apa yang terjadi dalam acara sukan nie..
Yang pasti resultnya 

NO.1 > rumah merah
NO.2 > rumah biru - konfius 
no.3  > rumah hijau - konfius
no.4 > rumah Kuning~

Alhamdulillah,rumah kuning menang jugak acara hiasan Khemah setelah tungkus lumus hias - nak cat sarang lebah n anak lebah2 dia(:D)..Terima kasih buat syuk,kimah,engku,nizan n lain yang sanggup datang malam semata2 nak hias khemah~


OH YERR~!!!!
Ayah Ai-zuddin selaku yang di-pertua PIBG n geng2nya dengan GAH sekali memasuki padang sekolah dengan menaiki sebuah Van Baru SMKATJ!
korang ingat wahai ex-smkatj?yang kena bayar RM50?kalu tak silap 3 tahun lepas mintak?
Ema ingat dah lesap dah duit tu..upenyer dapat jugak beli sutir van shiny grey..Alhamdulillah,boleh tahan jugak van tu,Pok Din ngan Pok Lang pun dah suka dekat garaj bas sekolah tuu..

" tak payahlah bazir minyak bas nak angkut pelajar sikit...,van tu, cekgu boleh bawak sendiri tak apa"       -   ramalan sahaja   -

No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...