7 March 2011

Alhamdulillah..Go on

Assalamualaikum~

Report for today Debate is~

Good News~
Pasukan SMKA Tok Jiring boleh ke semi-final
Hooray~
HAK3

Nak Tahu rahsianya kenapa~
Sebab kedua2 sekolah yang lawan kitorang undur diri..
he3,maknanya kitorang tak tanding langsung tadi~
ada sekolah yang merungut pasal kitorang trus ke semi,but,nak buat macam mana..diorang yang tarik diri sape suruh.

Tapi,Ema tadi pun rasa tak semangat nak Debate..entah kenapa.Dh berapa kali masuk tandas dewan..Nervous punya pasal.Nervous sebab kena dibidas (POI) oleh opponent satu,nervous sebab asyik baca teks satu,nervous sebab nk kena bidas semua kata2 pihak lawan nanti..

Namun,Alhamdulillah..tak bahas langsung tajuk yang berlatih selama ni,sebagai Exercise sahaja.

Insya-Allah,smka tok jiring akan jumpa belara..SMK teknik Airport berjumpa bukit tunggal..
Buat yang terbaik Ema esok!Haikk!

Esok 2 tajuk tu.Tak bincang lagi tajuk final..
fokus ke tajuk semi-final lu..herm..
Dapat masuk Final pun happy,harap2 tak memper'bo***"kan diri kat final sudahlerr...

Ema sebagai 1st speaker 4 opposition,2nd Tg Mardhiah and 3rd Aqilah Mat Amin
under the motion 
"Internet is the cause of moral decline for today's youth"

final motion
"History is cumpolsory,bla bla bla..."
>>this is more benefit to government la..harap2 dapat gov~



Assalamualaikum!Ema nak out lu,nak kena cari point penting untuk tajuk ema n malam nie berlatih guna dewan >.<,Cg Raina tak bagi tengok kertas...sokmo.huk3 = NGAFAL


p/s:Cute ah adik lelaki Mesol,anak Teacher Normala..He3..boleh ambik jadi adik angkat nie.

2 comments:

Maryam 'Afeefah Sazali said...

wah, dh jd pendebat la jr kite ni sorg. huhuhu. keep it up, girl! untk yg strusnya, buat sehabis baik :)

Ema said...

INSYA-ALLAH


Debor nie..baru bincang tajuk tadi esok dah kena bidas..Berdebar2 dibuatnya,CG Raina pulak nak suruh ngafal..Stress sikit waseneyr~he3


Ya Allah,Ya Robbi,Ya Fattah Ya Alim.

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...