1 March 2011

SCREAM

AHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!

Ya Allah...Astaghfirullahalazim

AHHH!!
Kenapa..kenapa..

T.T
Bahas Ala Parlimen..Siapa yang suka?
huhuhuhuhuhu..

Nak syarah depan pun dah berketar-ketar..sekali kena debat..
Ya Allah..
Minggu depan dah tanding.Tanding pun kat sekolah sendiri.ya ampun..
Macam mana nie..
series,apa patut ema fikirkan..

ema tak tahu banyak rule pasal bahas ni..
tengok orang bahas pun sekali je depan mata..
tu pun orang yang terror2 macam abang muzammil n geng2 dia..
Dahla mejoritinya kene cakap spontan..
sekali kene bidas ngan kerajaan/pembangkang..nak jawab apa..
Ema dah la cepat blank..

Bahas bukan Bahas BM pun...
English Debate..
T.T

istilah yang diguna pakai dalam debate pun tak pernah dengar..
case line..Rebut..P.O.I

Ema blurrrrrrr kuase dua bila cikgu terang pasal debat next week..
cara bahas..Qilah ngan Mardhi rileks jer cakap ngan teacher..Ema > ?
"Apa yang diorang cakap nie?"
"Apa yang perlu dilakukan nanti.."
"Kena bahas macam mana.."
"apa yang kene bahaskan.."

*tepuk dahi*
Sekolah Ema kena jadi pembangkang...
Motionnya (hak2,istilah yang baru belajar tadi..aka Tajuk),

"Today's students are spoiled"

dibangkangkan..menjadi > Today's Student are NOT spoiled..

Yang tambah rungsing..
Ema ingatkan cikgu panggil untuk audition jer..
Nampaknya,tak sebegitu..
Ema pun blur..........audition ke,terus jadi?..
Tapi,Teacher Salmi nak pilih dulu,teacher Wan Dayang n Teacher Normala kata nak ambik terus...

What's Happen Next...I don't know.....

tata,Ema nak pergi cari case line(hujah) Ema untuk dibahaskan depan cikgu Esok..
Adious Amigos..

Doa semoga esok dan lusa berjalan lancar



p/s:Fakhriah nie,orang tak mari yer mari..orang mari hari nie,yer tak mari hari nie..

2 comments:

eclipsesweet said...

semoga berjaya ema.. u can do it... insyaAllah.. we'll always pray for ur success.. buat betol2 yep.. i'm very proud of you fren..

Ema said...

I don't know fizah..
I'M BLURRRR
sal mane tahu pasal debat nie..mungkin tak sehebat syuk..
Kalau terpilih,Ema gembira asalkan dapat jadi reserve sudahla..

*pengsan*

*bangun balik*

Tapi,sal akan buat ikut kemampuan sal,mungkin sekadar dapat pengalaman~Yeah~
Nanti kene berdepan ngan adik sofea SMKKGB kat semi-final..habis dibidas nanti..he3

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...