27 June 2011

Letihnya =_= -- hilang


Assalamualaikum...


My head is still spinning...0_0
Aish.Ramai pulak la yang tak berapa sihat sejak belakangan nie...Cuaca pulak tak menentu.Tadi pulak hujan lebat lepas habis kelas.Dahla tak call mak lagi.Berbasah la call kat bawah phone booth sekolah.Yang hairannya,tak ada sorang pun beratur kat phone booth yang terpacak kat depan tempat nunggu,berderet beratur kat public phone ter"tampal" kat makmal ict tu.Ema faham.sebab tak nak kene hujan..Nasib baik la  ema tak beratur panjang.Ingatkan phone booth rosak.Ok jer.Budak2 kechik takut basah kalu gune phone booth tu..AISH.SABO JERLA.tak basah kuyup nyer,molek jer call.tak basahla deh..

*wow...esei 1 perengggan pasal nak complain penggunaan booth telephone jer..bagus nie.Alangkah baiknya, jika kebolehan ini ditransferkan ke dalam exam BM - alamak,karangan BM tak buat lagi.EH CIK KIMAH!kertas Karangan BM tu nak kene buat apa.dah 2 hari nak tanya,asyik lupe2 jer..*

- 7:45 p.m. Mencari adik yang hilang -

Kakak : Mana syahir?
Me : Ha?tak jumpa lagi ker...ce cari.takut kene kurung kat beranda luor..
Kakak : jangan gitu..
SYAHIR SYAHIR!!!SYAHIR!
Me    : Ce cari lam bilik mimi

Kakak : *buka lampu bilik mimi yang gelap*
Tu die!Adik tido....la...
Me : Tidur?Masa nie?biar betul syahir.Biasanya,yer tidur lambat kali..

Check kepala,check badan,ambik termometer..Susah betul nak masukkan termometer lam mulut budak tidur nie.Dia keluarkan balik termometer tu..

Me : Syahir..bukan mulut.letak bawah lidah..
Syahir : *muntahkan balik*
Me : =__='...Syahir,masuk ni lam mulut,letak bawah lidah.Nak tengok demam tak.Kalu demam,tak payah pergi sekolah(he3)..
Dengan pantasnya syahir masukkannya dalam mulut

tup tup..dapat suhu 38.1 celcius..
Demam pulak daa syahir ku nie..
HUK3..masa ema ambik suhu syahir,ema nak masuk termometer tu bawah lidah.Terdengar bunyi kerok kerok..
Bila buka mulut syahir..OHHHHHHHHHHHHHHH
1 batang gigi syahir di depan dah nak cabut 
:D

HEI!bukan ema buat eh!Takkanla ema masukkan termometer lam mulut adik sampai cabut gigi adik..
aish..namun,nampaknya ada 2 orang budak yang kurang sihat..yang pasti,adik ema kene pergi sekolah sebab kakak ema tu dapat kerja part time job kat sabasun start...tadi..Nak isi cuti sems,syok la dia boleh keje part time.Dengar kata,kat bahagian alat tulis..UUUUUUUUU
(Ada diskaun tak kalu ema beli alat tulis kat sabasun :P)

OK!
Ema baru tahu tadi pasal guru muda Add Math punyer.Yang senarai nama GM add math yang baru.Ema tersesat kat lam tu ngan fakhriah.Alhamdulillah.Bolehla mengajar kat kelas yang sama ngan fakhy~.Yang bestnya,anak murid ema 3 orang jer~
tadi ngajar syahirah sorang~2 orang lagi pergi lawatan.Tapi,ada banyak kumpulan lam sebuah kelas,Jadi..memang pakat tanya-menanya la sesama manusia yang ada kat lam kelas tu.Memang bestla jugak.Thanks for syahirah sebab sudi jadi kawan muda ku.Dan,maaf sebab kalu ada yang tak faham.Ema nie tak suka sikit nak ngajar add math.Sebab add math ada yang complicated.But,teaching is my favourite profession.As long as i teach someone,i'm ok with it.TAPI KALU NGAJAR SUBJEK KOMPLIKATED!.........harap2 tak adalah.Lagipun,apa subjek yang komplikated eh?
Ema nak ngajar BIO!seriously,tahan jerla nafsu nak pergi depan ngajar kawan2 kelmarin..T.T.Nadiah kater pagi tadi..

Nadiah : Salma,cikgu kate,kalu saya tak mari suruh lantik sorang penolong untuk ganti.Saya suruh awok eh jadi penolong saya...


Sampai kapan lagi harus ku menunggu untuk cik Nadiah tak datang sekolah.Orang bijak2 cam nadiah nie mari sokmo kelas....


p/s:Birthday MPP esok~kui3~

2 comments:

Fatin Oriell said...

suke ayt last skali.smpai kapan tu.haha!! xpe salma, ajola sy bio. hihi

Ema said...

Wah...sampai kapan ya...
ha3...tak perasan pulak gune bahasa indo.Nasib baik fatin kabo..

ha3..boleh aja..

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...