12 June 2011

Selamat Kembali

Selamat kembali ke sekolah.....

untuk sesiapa yang tidak tengok bola dan  berdedikasi untuk datang ke sekolah seperti biasa..Selamat pulang ~

Alkisah awalnya..
Sebagaimana yang semua tahu(ema baru tahu masa naik van tadi =.='),TERENGGANU menjadi juara Piala FA.Tahniah!......Dan majoritinya atau antaranya yang tengok bola adalah pelajar sekolah.
Memberi kata-kata semangat kepada pasukan Terengganu menjadi juara,Supaya,pelajar sekolah pun mendapat habuannya.Iaitu dapat CUTI hari ini.Termasuklah guru sekolah.Kawan Ema siap tunggu pengumuman Sa'id nak cuti2 tak dapat jugakla..hak2..Ema pun debar jugak naik van tadi,
"Eh..terengganu menang ker maring?Cuti ke hari nie?"

Alapadan.Kena ulang balik rumah la kalu cuti.huk3..Namun,ternyata ia hanyalah angan2 semata-mata..
Ada yang tak datang sebab fikirkan hari nie cuti..Telefon2,kata tak leh mari.Sebab tak mandi lagi.Ada yang lebih baik,mari jugakla sekolah hari nie.Yang kurang menyenangkan,MAJORITI mari lambat sekolah.Pukul 8.00 pagi,berderun pelajar masuk dewan..Terkejut ema tengok,tak pernah pulak tengok  ramai pelajar ber'group'2 masuk lambat dewan..Menyakitkan mata dan hati betul tengok.Macam tak hormat majlis ..(tahniah buat Qari tadi sebab dapat menghafaz AQ dengan lancar tadi,walaupun sebenarnya ada sekat tadi..tapi bagus..Rasanya,tak der orang yang pun inform dia kene baca AQ..hafazla apa yang ingat..bagus2)

Yang satu lagi kejadian memalukan kat dalam dewan masa pengumuman pertukaran cg baru.2 orang.Ustazah sorang dan seorang lagi cg laki..Ema nie dahle rabun dengan spek calar2,nampak cg laki tu muda lagi.Tiba2 dengar suara budak perempuan semakin bising..
Aiseh...Ema harap sangat apa yang ema fikir akan berlaku tak akan berlaku..
Tapi,out of my hand.Pelajar perempuan pun start buat bingit..Tak hormat pengetua cakap depan.Taula cg tu nampak handsome ke,macho ke,muda ker,(nampak cg tu tunduk hormat..bagus) - beradab,tahan2 jerla..
Yang lain,ucapan pengetua banyak mengisahkan kedukacitaan tuan pengetua terhadap apa yang berlaku sebelum2 nie..

***
Dalam kelas..BAT sambung belajar "adad dan ma'dud" - bilang.(nGAaNtoK)
BM...YA AMPUN!!LUPE!!Bm tak hantar lagi tadi semua latihan!Pagi bute esok kena hantar awal2 nie..Tak jadik nie..
AMM buat graph..
PQS..dapat kertas periksa.Bersyukur.
BIO.Alkisah masuk lambat sebab  hantar poster.Semua dapat paper.Tengok paper Ema yang rendah - 68
"Salma..Awok nie biar betul.Markah kertas 1 rendah nie.tak percaya cikgu tengok"

Hak2..Percayalah.Ema tak study bio F5 objektif.Masa tengah check jawapan ngan cg - paper 2..soalan first2 yang tanyer pasal makna tissue n organ ( 4 markah)..Was2,nak tanye cg kenapa salah 2 markah.
Cikgu tengok..
"Eh..betulla ni..betul2.."
"YESS!!!" -dengan muka yang tak malunya ema bersorak gembira..+ 2 Markah
malangnya.Dari gembira jadi risau.
Cg kata,kalu naik markah dapat 69 jer.
Alamak.Cg nie..nak buat camner nie..hu3
"tak apa,mai cikgu check dulu kertas 2 kalau ada boleh tambah markah....Eh..awak ambik lu..kekgi ada kelas Bio pulak kan.."
Selepas kelas tambahan bio,masih belum jumpa lagi nak tambah markah.Ada yang rasa boleh,tapi tak yakin nak tanya.rasa macam betul dah salah tu.Akhirnya,bagi jerla ke cg bawak balik nak check..

Yang tu Ema tak risau,yang risaunya kalu markah dah bagi JPN masuk komp.tak boleh tukar.Pagi tadi cg dah bagi kertas suruh semak markah...T.T
Tak boleh ke tunggu 1 hari 2,baru buka sekolah nie..Aish..

Oh yer.Izan Aqil 10 1B.B bi.65 kalu  tak silap.Bila kire2,izan kata dia dapat 70.
Suka izan..
kimah pulak yang kata..cg azlina dah masuk markah..T.T

Apakah nasib markah bio Ema?


p/s:Terengganu cuti 2 hari ! Piala FA sutir,SUKMA KL se lagi?

No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...