15 January 2011

Ema masuk U!

Assalamualaikum

Salam Salam Wahai Blogger Sekalian!



Alhamdulillah,Ema dapat jugak pergi ke Karnival Masuk U tadi~
Nak dijadikan cerita,hajatnya nak pergi seorang..
Plan suruh ayah Ema 'buang' Ema kat TTC  accomplish.Yang tiada dalam dalam plan asal nya ialah kena tunggu awok2 syuk n geng untuk sama2 jalan kat TTC.Awal memang awal mari.Pukul 9.15 dah sampai.Memang lengang betulla.Baru 15 minit bukak.Sambil tu,P jalan masuk tengok kat bahagian IPTA.
Target nak tengok kat UPSI.Tak sah kalau tak tak melencong ke UPSI sebelum p jalan kat lain.
Dah bermain-main kat booth UPSI,tunggu Fakhriah yang mari ngan kakaks dia,syuk n geng..

  9.30  a.m - herrmm..tiada orang...Jumpa Nanie meow meow..masuk semula TTC
 10.00 a.m  - Aish..awok yer lambat jugak yer
 10.30 a.m  - manenyer ni..batang hidung pun tak nampak
 11.10 a.m  - HA!Baru nampak batang hidng diorang.Syuk,Tikah,Kimah,Fini n madhi.Betul2 menguji kesabaran

sekali masuk balik..Memang FULL.Berasak-asak.Terpaksa berhimpit-himpit.Yang sedihnya,Ema n Tikah sebagai 'anak-anak kecil' ^_^ dah berapa kali sesat.Memang tak boleh breath dalam TTC.Dengan Bau rokok yang kuat..Ya Allah,memang mual.Sekarang pun masih lagi pening..
OH!Pasal Fakhriah.LUPA!.He3..Ema tak tunggu fakhriah.Tak Apa..Dia ada kakaks dia,Kak Ida n Kak Long..Entahla,tak nampak langsung batang hidung diorang.
Yang nampak pon orang 'tua- tua' yang dah lama tak nampak,(dan buat2 tak nampak)

-Kak Syafiqa,Kak Sarah ( u look old..),Kak Farah,Kak Yam,Aimi,kak Zulaikha,Mira n Geng,Nurul Fitri (geng SKKGB - suaraku dah berubah?apa?SALWA?),Nani meow-meow..SYAHIR!!OHOHOHO,Cikgu Faridah n family (kat Giant) ,Cg Kasmani n Fitriyah,oh tak ingat dah tangan siapa Ema salam tadi..HU3

Awok2 semua sudah pening lake nak duduk lama lam udara yang meloyakan..HE3..Kitorang p GIANT,Kerana ingin menunaikan hajat Cik Atikah yang nakkan sepasang kasut Sukan Baru.Dari TTC ke Giant.

(Pemplate n goodies bags turut jadi rebutan!HOHOHOHO.ada seorang pak cik tu lagii banyak.Oenuh dua tangan goodies bags n pemplate n bla bla)

Sudah lama rasanya Ema tak jalan ngan Kawan2 ramai2..tu pun wasenyer masa Form 3 dulu2.Sekali 'Shopping' ngan kawan bisa lupa dunia.=).Sekali lagi  sesat.Nasib baik jumpa semula kat bahagian jual alat  eletrik.Diorang sibuk nak beli hadiah ke Mira,tapi Ema takut kalau ayah tunggu + marah .Call Call,ayah dah ada kat TTC.Balikla jawbnya untuk Ema.SEBELUM BALIK!kena beli makanan  sikit.

ish2,seluk saku,perasan tak prasan Duit RM 10 dah hilang dari kocek.Nasib malang.hu3..Nak di tambahkan lagi cerita,Beg Plastik dah kena caj!Ema tak ingat dah berpa.Masa nak bayar,tertanya2 jugakla,'mananyer beg plastik nie?Teringat  kata-kata  ayah  pasal beg plastik kena caj.Nasib baik barang Ema  sikit jer.Boleh angkut tangan.

Ema dah balik.Masih lagi mual + pening + letih.Nak sleep sekejap.
OH!!
HIP HIP!HOORAY!!!!!!



Setelah berkali sim card handset kena cut sebab Ema malas nak guna + top up!Ema Dah ada no baru!HOORAY!(tapi kedit ade 15 sen jer T.T)
School Pax! nombornya - 014-EMATAKTAHU ^_^






No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...