30 January 2011

Teacher..It's your birthday~

Assalamualaikum~
Hari ni nak cerita kisah yang paling happening sekali kat kelas Ikhlas today~
Sebenarnya,Ema tak tahu pun plan diorang ni nak buat satu surprise..
Ema kadang2 kuno,kadang2 terlebih informasi..
Yang ni,tak ada orang yang beritahu,sms pun tak..
ALKISAHNYA

Cik Atikah Penolong kesayangan kita ni bawak satu kek,
Ema ingatkan diorang ni nak buat surprise untuk geng2 diorang,tapi..
bile difikirkan balik,wasenyer macam takde.......biarjerla...

Masa kat dalam dewan untuk perhimpunan,barulah Ema tahu yang...
Today Is Mak Che Wan Insyirah @ Inchi punyer birthday aka CG RAINA merangkap Cg BM ema~
Ringkasnya,today is my teacher birthday

Respondnya,macam2..
plan situ plan sini..
Atikah nak bagi cadangan nak buat plan surprise,tapi dipotong oleh Aizuddin,yang memang dah masak2 dengan plan Atikah..
Kitorang takut jugakla..kalau2 plan surprise tak jadi..
MENGAMUK CG RAINA NANTIKAN! 
yerla,nak sambut cikgu punya birthday sampai skip pelajaran tengahari..
Dengar kata,BM hari ni kena buat karangan umum dalam masa 1 jam sahaja..
Gulp..

Pukul 2.00 p.m.
Memang BLURR nak buat apa.Ada yang suruh duduk lam kelas..
Ada yang suh p Bilik Sal..
Akhirnya,duduk senyap jer la..sambil tu,Cik Atikah n Geng terus plan nak buat surprise camne..
'Orang laki,bila cg suruh bangun jawab salam ,nyanyi - Allah selamatkan kan Kamu '
'Faiz (Hatim),Nuruddin..nyanyi Solo'
Macam2 plan..ha2

Risau punya pasal sebab masuk lewat nantikan,kena marah.Ema n yang lain2 p bilik Sal dulu..
Mana tahu,takut2 Cg Raina ada dalam Bilik Sal sambil membulatkan matanya yang penuh dengan kemarahan..
Kitorang masuk,Cg rileks jer...Kimah kata plan tak jadi..........

'Cukup tak 31 orang?kita tengok,siapa last masuk  nyanyi lagu Negaraku (lagii)'
'Okkla..Oleh sebab,awak semua lambat,tengok..jam dah pukul 2 lebih..semua kena nyanyi lagu belaka..Setuju?'
*senyap*

Kimah - 'SETUJU'

cikgu - 'Ok...1,2...mula!.'
.........
........
'Allah Selamatkan kamu..'
'Allah selamatkan kamu..'
'Allah selamatkan Cg Raina..'
'Allah Selamatkan Kamu'


Tak disangka-sangka,akhirnya,daripada wajah yang nampak macam nak marah..bertukar senyum dengan mata yang bulat kemarahan,menjadi mata yang bulat keriangan...- cikgu raina kan~
Dapat juga Cg makan kek chocolate 1 biji..Kek coklat yang dihiasi dengan ceri,hirisan coklat dan disaluti whipping cream yang tak manis dimakan,sekali cikgu makan, Cikgu kata,"Masamnyaaaaaaaaa.."
Haih..nak buat camner cekgu..dia letak limau nipis kot..

PART YANG PALING SYOK!!!
Kitorang bagi Cikgu makan 1 jer biji Kek..

CG BALAS HANTARAN KAMI DENGAN BERPINGGAN - PINGGAN MAKANAN..
ada.. - kek coklat lembap- puding coklat - mee goreng - karipap ikan yang besar2 - kerepek - kek pelangi sepotong - kek black forest - tart nenas - air teh 

Bertuah kitorang hari ni,dahla tak buat karangan hari ni..
dapat pulak makan makanan buatan cikgu yang sedap2 1 Jam tu~
Cikgu pulak tak bagi lepas kitorang balik selagi tak makan kek Chocolate yang masam tu..
haii...Esok buat lagi la jamuan masa BM~
HARI JADI SIAPA ESOK!!
ha2..juz kidding~

AWAS!!
Esok masa BM,pastikan kerja koloh esok siap~kalau tak...
paham2 la sahabatku di kelas 5 Ikhlas..
Sekali keluar ayat

"Plan birthday pandai pulak,nak buat kerja sekolah susah plak.."

Nauzubillah..


p/s: Selamat Tarikh lahir Nur Afifah Adibah~my best friend from primary school~kelas 5 Kauthar~Hope you like the chocolate~ 17 again~

No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...