11 January 2011

Sesi Kaunseling

ASSALAMUALAIKUM

ambe ni tak nak cakap panjang2 (HE3),masa pun dah gharib..Nak buat macam mana,Ema baru pulang dari sekolah..yer yer..duduk sorang,dalam kesunyian sekolah..yang DIPROVOKASIKANN OLEH PELAJAR ASPURA..
waktu riadhah diorang.Nak buat macam mana,ema dah jadi  Alien waktu tu..

Ape pun,Ema balik lambat bukan nak catat rekod (walaupun ianya rekod terbaru balik lambat)...Selepas meronta-ronta nak sesi kaunseling selepas bergelut dengan masa.Alhamdulillah,dapat jugakla membuat sesi kaunseling(yang tidak dirangcang) bersama Cg Rohaya Hashim.Bermula pukul 3.30 petang.Sesi Kaunseling bermula.

Tajuk kaunseling kitorang.huk3...'Kerjaya'..Oh,muda-muda dah nak bincang pasal kerjaya eh.Memang patut pun,sebab yang bergelut sekarang nie pun Ema..
Tapi Ema tak sorang2,Fakhriah pun ikut sama.

Orang yang start dulu,Fakhriah..Dia bincang pasal Path Career untuk jadi seorang...TUUUTTTTTTTTTTT
(ISI KANDUNGAN KAUNSELING DISULITKAN)

*batuk*
ok.Cg tanya Ema pula selepas berbincang dengan Fakhriah.Cg tanya pasal masalah Ema.Ema beritahu yang,Ema sebenarnya nak jadi _____.

TERKEJUT DIBUATNYA CIKGU.
Ema boleh baca mata cikgu masa Ema sebut kerja __________.
BULAT GITU MATA CIKGU..
Yer yer,Ema tahu kerja tu munkin pangkat dia rendah..tak tinggi pangkatnya.Ataupun kata orang,low-class..
Ha3.Tak tahula apa kata orang lain yang pasti,kerja ni tak HEBAT banding kerjaya lain pilihan rata-rata anak muda zaman sekarang ni..

Nak buat macam mana,Ema dah tersangkut dengan kerja ni sejak Ema tadika..darjah satu..Bila Cg Rohaya sebut pasal karier yang better dari pilihan Ema ni masa F4 dulu..Habis dicabar Ema dibuatnya.

Jadi Ema ada dua pilihan kerjaya..Yang mana satu better.
satu ni,kerjaya yang sungguh Hebat di mata semua orang..
satu ni.kerjaya yang ok ok jer..

Akhirnya..jam dah pukul 5.00 p.m.End of counseling,masalah masih belum selesai dan terurai .Konklusinya.Tumpukan perhatian pada SPM.Buat yang terbaik.Bila leka dek waktu ni aka dibawa arus masa,mungkin akan ada masanya Ema akan nampak apa yang lebih better for the future untuk Ema..

Oh yer,Ema membuat kepelikkan kepada Cg Rohaya sebab ujian kerjaya Ema cenderung kepada Artistik padahal pilihan kerjaya Ema tiada langsung kaitan dengan artistik ataupun minat pada bahasa..Apelah Ema nie.Hu3

p/s: Jumaat Sabtu ni nak p Karnival U..Ema nak kutip belake Goodies Bags IPTA/IPTS nanti.MUAHAHAHA..


No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...