26 January 2011

Lets Run

Assalamuaikum


Alhamdulillah,Dapat jugakla merentas desa buat kali kedua walaupun mulut terkumat - kamit berdoa supaya hujan turun..
Tapi tak hujan pun,angin pembawa rahmat je yang ada..macam ribut taufan dah kat sekolah dengan angin kencang..tahan jerlaaa diri ni dari terbang

Merentas desa tadi,serentak semua pelajar dilepaskan untuk merentas desa,lelaki go dulu,baru orang perempuan.Cuma,jalan yang kitorang lalu tadi tak sama dengan minggu lepas punya track,kali ni jauh sket..kene lalu masuk kg sampai kat landasan Lapangan Terbang Sultan Mahmud dan patah balik ke sekolah..

Ish,fakhriah laju sangat la,Ema nak catch breath pun susah.Last2 berlari ngan Aqilah MPP jer.Fakhriah dah jauh kat depan..tapi Ema tetap~heppy2~

Tak nak merungut apa - apa pasal track,kitorang ingatkan kena seberang landasan Airport..memang  ema nak 'memaki hamun' sape yang buat landasan panjang2 tu..aish



Cikgu pun dah bagi taklimat,kalau masa merentas desa pelajar muslimat ni 'gatal-gatal' dan menerima rungutan daripada masyarakat sewaktu merentas desa.Itulah tahun pertama dan terakhir pelajar musliamt SMKA Tok Jiring merentas desa.Dan kitorang jugak diberi briefing pasal pemakaian Baju sukan dari pergi sekolah sampai balik sekolah.......Kena jugakla sound,walaupun perkeliling keluar,tapi kita bukan sekolah sukan,jadi kurang enak memandang..






p/s:Ingat nak tukar saiz baju sukan,Cg Zul bagi tak eh........


No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...