7 January 2011

Aku dan Novel.

Assalamualaikum

Hari ni cuti.Gembira tak terasa.esok cuti,lagiii gembire~Hujan pun tak berhenti2..rasanya,tenggelam jugak Terengganu ni.Nasib baik area Gong Badak tak tenggelam,kalau tak ,catat sejarah famili Ema kena pindah sebab banjir.he3.

Apapun,sekolah tak lupe jugak.Apa macam?Tahun senior setakat nie?
New,Fresh,Crazy,nerve-wrecking n sleepy~

Nasib baik kelas Cg Raina kelmarin kerja tak berat2..boleh jugak buat dalam masa tersingkat.Mungkin cikgu
nak bagi ruang kitorang khatam baca novel 'sutera dalam lukisan' 3 kali! sebelum minggu depan.Ingat nak cuba khatam 3 kali hujung minggu ni.Alkisahnya pulak,Ema rasa macam ade benda tak kena masa balik dari rumah.teringat ke buku novel tu...

'Eh..simpan tak buku novel dalam beg?rasa macam tak bawa balik jer..takpe la,kalau tak bawak balik,pandai2 la ejas..'

Wah..pandai ema berkata2 .padahal..Kobek beg cari setiap sudut..Satu novel pun tak ada dalam beg.Sah,!Ema tinggal kat sekolah...
blogger-emoticon.blogspot.com

Nak buat macam mana,terpaksalah Ema mintak tolog mak Ema hantar p sklh dalam pukul 6 petang..Dalam kete,doa2 la pintu gril tak kunci.Naik start dari tangga hujung sekali dekat dengan parking basikal.
Alamak!Gril dah kunci.Tak apa....banyak lagi tangge yang tak terhitung bilangannya..Cuba setiap tangga yang ada,semuanya kunci..Dah nak putus asa sampaila Ema ternampak seekor kucing hitam aka Black Cat yang duduk betul2 tengah laluan coridor,tengok Ema.Ema tengok dia.Dia tengok Ema..Ema mendekatkan diri dgn kucing tu,dia pun lari naik tangga yang hujung sekali dekat dengan musolla.

'Pintu tak kunci ke situ..alaa..kucing,pandai2 la dia panjat celah lubang gril.....'

Cuba tangga dekat darul ilmi,kunci jugak.Akhirnya tinggal satu lagi tangga,tangga yang kucing tu naik..tengok2,Alhamdulillah..tak tutup.Yang letihnya,terpaksa jugak naik tangga jauh tu nak ke kelas ikhlas..dahla tak der orang,dengan langkah tak terkira,Ema Walkathon..

'Janganla Pok Guard kunci gril tangga,
jangan pok guard kunci gril tangge...'

Alhamdulillah,dapat jugak buku novel 'sutera dalam lukisan',entah kenapa,terasa nak bawak balik jugak buku 'The Curse'.Tak nak duduk lama2 ,terus walkathon balik kejar tangga.Nasib tak kena kunci.
Masa balik,lalu depan dewan terbuka darul ilmi,ada la 2 mamat sekolah nie,=),yang nampak Ema lalu tepi kiri dewan,kebetulan dia lalu tepi kanan dewan..Ema menung lame ke 2 orang tu,ema ingat Ema kenal sorang tu..macam hanif,nak buat macam mana..mata rabun -.-'..pastu,2 orang nie pun cakap ..

'Oih..saper tu..mu nampok dok?..'
'ha?..maner..?'

Lepas lintas dewan,pemandangan terhalang oleh bangunan ,lepas tu,nampak pulak 2 orang laki nie..diorang cakap pulak...

'tu yer ada tu..'

*annoy*.blogger-emoticon.blogspot.com.Eh,ingatkan Ema ni pontianak nak rompak buku teks sekolah ker...Tapi,seronok jugak eh buat orang macam tu..he3..gurau la.Ema nampak pok guard tengok ke kereta ema naik,he3,mak bawak kete masuk,jangan marah yer pok guard.berdiri tegak mcam askar tu..mungkin dia ingat ada budak asrama menyusup keluar.Mana tahu.
Misi untuk retrieve balik novel berjaya..tapi..sampai sekarang,belum lagi Ema khatam sekali novel ni..Bujei ooh Bujei..Eh,sedap nama Hafiz lagi.

Okla~sajer je tulis post nie,tak ada arah tuju..sahaja,nak update..tanpa disedari,Ema dah habis masa blogging :P sampai lupa nak baca novel tu..





7 comments:

Aisyah said...

tangge hop ane se oo??bkn ker yer kunci blake biasa...ce kabo..leh naik ikut situ kalau ade tinggal ape2 barang...hehe///..

Ema said...

Tangge tepi PUM tu..Yer tinggal se kot~untuk ema~haks2..
kan ade budak asrama..

eclipse sweet said...

nice story.. :)

Aisyah said...

hhaha...okey2..bagus ar pok gard tu..cam tau2 er ema nk mari op..hak3..xD

Ema said...

>> fizah

He3..bukan setiap hari pekara ini akan berlaku

>>aisyah

Oish,siap berdiri tegak macam beri penghormatan masa ema nak balik.Thanx yer Pok Guard,tanpa kuncimu sudah pasti Ema dah kena denda ngan cg raina

Aisyah said...

haha...g2 sapa....bagus sungguh ar pok gard ni...mujur jer ye xkuci mase ema ad lam bangunan tu..lu x..duk situ ar sari...haha.....

Ema said...

aish,dah terbayang dah nak buat adegan melompat bangunan kalu terperangkap mase 2..he3..

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...